Podcast Ring – Peeter Koppel: miks laenudel põhinev heaoluühiskond ei ole jätkusuutlik?

Peeter Koppel I Foto: Marko Mumm

Seekordses Ring Podcastis on külas tuntud majandusanalüütik ja kolumnist Peeter Koppel. Saatejuht Rico Veskiväli uurib, kuidas turumajandus ikkagi töötab ja mis on süsteemi head ja vead.

Mõtteid vestlusest:

  • 2008. aasta majanduskriis viis meid vaid paari päeva kaugusele üleilmse finantssüsteemi kokkukukkumisest. Sellest aitas pääseda mastaapne rahatrükkimine, mida Peeter Koppel nimetab improvisatsiooniks.
  • Heaoluühiskond, mis põhineb laenudel, ei ole jätkusuutlik.
  • Vaadates maailma TOP30 kõige väärtuslikumate ettevõtete nimekirja, näeme seal domineerimas USA ettevõtteid. Miks see nii on?
  • Krüptorahad ei saa kunagi tõsiseltvõetavaks alternatiiviks tänasele rahandussüsteemile.

Podcast Ring soovib inimesi ühendada inspireerimise, mõistmise ja taipamise kaudu. Saatejuht Rico Veskiväli astub saates õpilase rolli ja kutsub stuudiosse oma ala eksperte, kes saavad Ringis olla õpetaja ja selgitaja rollis. Saate eesmärk on siduda ühiskonna eri segmente ja lähtuda sellest, et me kõik kuulume ühte suurde ringi. Räägime teemadest, mis on olulised, millel on tähendus ja millest võibolla siiani pole väga avalikult räägitud.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)