Podcast “Armastusest”Merit Kopli: emaarmastus on kõige suurem armastus

Armastusest I Merit Kopli. Jalutuskäik Berliinis

Armastus – sõna, mis ühest küljest on ülekasutatud klišee, teisalt aga tunne, mida liiga vähe väljendatakse. Jutusaade Armastusest puudutab pigem seda teist poolt. Saatejuhid Elina Naan ja Veiko Tubin vestlevad koos külalistega armastuse erinevatest vormidest ja sellest, mida see sõna kellegi jaoks tähendab.

Jutusaate neljateistkümnendas osas on külas Eesti kultuuriatašee Saksamaal, endine Postimehe peatoimetaja Merit Kopli. Või õigemini, Elina Naan on külas Berliinis, sest just sealses pargis jalutades on vestlus salvestatud. Mööduvad jalutajad, tänavamuusikud ja linnulaul annab sellele vestlusele täiendava sügavuse, mida siinsed podcastid väga harva saavutavad.  Kuid peamine on muidugi vestluse sisu mis näitab ilmekalt, et pole eestlane nii tuim ja tundetu midagi – armastus on midagi, millest üha rohkem räägime.

Mõtteid vestlusest:

  • Eelmise riigikorra ajal ei olnud kombeks armastusest palju rääkida. Kuid see, et vanaema paneb lastelastele moosi kaasa, tähendab tema keeles “ma armastan sind.”
  • Suurim armastuse tunne on ema armastus oma laste vastu. See on tingimusteta.
  • Oma juurtele tuleb kindlaks jääda ja neid hoida. Haual käimine on juurtega suhtlemine.
  • Isegi kui me sõpradelt-tuttavatelt asju ei küsi või ei palu, siis teeme seda meid ümbritsevalt. Näiteks mere ääres mõtisklemine ja merega rääkimine.
  • Raha ja armastus ei välista teineteist. Ka rahasse tuleb suhtuda armastusega.

Vestlussaade Armastusest uurib, kuidas armastus meid puudutab ja mõjutab ning millised tunded sellest rääkides meid valdavad. Saadet juhivad joogaõpetaja, brändi Kuu Ruum looja ja luulekogu autor Elina Naan ning näitleja ja luuletaja Veiko Tubin.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)