Igor Kaasik: vastupidi – vajame rohkem faktiteadmisi, et maailma mõista. Kooliõpetaja kolumn

Soov vähendada faktide õpetamist koolis teevad nõutuks. Millestki olen ma täiesti valesti aru saanud. Viimane üleskutse Õpetajate Lehes “Vajame vähem faktiteadmisi ja enam maailmast arusaamist” (ÕL, 14. 09. 2018) teeb aga mitte ainult nõutuks, vaid lausa ärevaks.

Juba pealkirjaks olnud loosung on piisavalt jube ja vasturääkiv, ülevaade vestlusringis räägitust ajas lausa hirmu nahavahele ja mitte ainult mulle. Õpetajate Lehe kohta tavatult palju kommentaare, selle artikli kirjutamise hetkel lausa kaheksa, näitab, et kohkunuid on veelgi. Hea on lugeda Peep Leppiku artikleid ja kommentaare, kus ta kutsub hariduselus otsustajaid lähtuma oma töös pedagoogika- ja psühholoogiateadusest, aga natuke kurb ka, sest et üha enam kipub laiutama valjuhäälne võhiklus ja asjatundjate argumente ei peeta miskiks.

Igor Kaasik

Igor Kaasik on eesti keele ja kirjanduse õpetaja varsti juba 40 aastat. Alates 2016. aastast on tal ka õigus õpetada matemaatikat põhikoolis. Kooli kõrvalt on ta 24 aastat tegev ettevõtluses raamatute kirjastajana. Kord kuus kirjutab ta Edasile koolielust nii nagu see klassi eest välja paistab. Loe artikleid (22)