Peeter Koppel: millal on õige hetk investeerimiseks?

Foto: Unsplash

Täna on hea päev. Eesti majandusel läheb enam-vähem hästi. Sellest võib järeldada, et hästi läheb ka meie peamistel ekspordipartneritel.

Kui veidigi uudiseid vaadata, siis (vaatamata kõigele) näib hästi minevat ka Ameerika Ühendriikide majandusel. Intelligentne inimene teab, et majandus on tsükliline ning ühel hetkel avastame me end taas majandustsükli sellisest faasist, mis on praegusest tunduvalt ebamugavam. See teadmine toob endaga kaasa aga käitumismustrid, mis ei ole just kõige paremini põhjendatud. Seetõttu on vaja just täna meenutada, et näiteks investeerimisel esimeste sammude tegemise puhul pole kõige olulisem mitte tsükli faas, kus me parajasti asume, vaid see, et sellega üldse alustataks ning seda tehtaks teadlikult, süstemaatiliselt ja distsiplineeritult.

Peeter Koppel

Peeter Koppel on on varahaldur, kes kommenteerib sageli Eesti meedias majandusteemasid, eriti finantsturgude käitumist ja seda mõjutavaid tegureid. Peeter on Redgate Wealth’i investeeringute valdkonna juht. Loe artikleid (79)