Fotolugu: tipus. Neeme Järvi sai Gramophone’i elutööpreemia

Gramophone'i elupreemia üleandmine, Neeme Järvit õnnitleb poeg Kristjan Järvi. I Foto: Kaupo Kikkas

Neeme Järvi pälvis klassikalise muusika maailma ühe tähtsaima tunnustuse – Gramophone’i elutööpreemia! Tseremoonia toimus Londoni Covent Gardenis De Vere Grand Connaught Rooms’is neljapäeval, 13. septembril.

Gramophone’i auhindade eriväljaandes kirjutab peatoimetaja James Jolly: “81-aastane Neeme Järvi on jätkuvalt inspiratsiooniallikas. Orkestrid armastavad temaga töötada, kuna ta toob igas liikmes välja parima. Noored muusikud armastavad teda, kuna ta teab oma ametit läbi ja lõhki – lõppude lõpuks õppis ta Leningradis, jälgides selliseid dirigente nagu Rabinovitš, Sanderling ja Mravinski ning ammutades nendelt tarkusi. Oma kahele dirigendist pojale, Paavole ja Kristjanile, on ta isa, keda iga tärkav muusik omale kindlasti tahaks. Tema mõju muusikale, ka plaadile salvestatule, on ainulaadne.”

Kristjan Järvi Postimehele: “Gramophone on klassikalise muusika jaoks sama, mis finantsmaailmale Wall Street Journal või Financial Times. See preemia on isegi tähtsam kui Grammy saamine, sest seal on põhirõhk popmuusikal ja klassikaline muusika on lihtsalt üks kategooria. “

Lisaks: 

Kaupo Kikkas

Kaupo Kikkas on fotograaf ja kunstnik. Maailmas on enim tunnustust leidnud tema portreed muusikutest, mida on avaldanud enamik suuremaid väljaandeid. Tundliku loomuga kunstnikuna on tal käsil projektid Mõisakülast Amazonaseni. Loe artikleid (6)