Alar Tamming: mida peaks teadma psühhedeelikumidest?

Alar Tamming.

Minu jaoks ei ole mingit kahtlust, et narkootikumid on halvad. Narkosõltuvus on üks hullemaid sõltuvusi, väga hästi kirjutab sellest kirjanik William Burroughs, kes ise oli aastaid sõltlane. Heroiini tarvitaja isiklikust tahtest ei piisa peaaegu kunagi, et sellest sõltuvusest vabaneda.

Kui teemasse põhjalikumalt süveneda ja uurida narkootikumide klassifikatsiooni, siis selgub, et narkootikumid jagatakse kolme kategooriasse: ergutid, rahustid ja psühhedeelikumid. Esimesed kaks kategooriat on inimelule kahjulikud, kuid millegipärast on narkootikumide hulka arvatud ka psühhedeelikumid – ained, mis ei tekita sõltuvust ja mida inimkond on kasutanud juba aastatuhandeid ning mille kasulikkust näitavad aina uued ja uued sõltumatud uuringud.

Alar Tamming

Alar Tamming on ettevõtja, väärismetallidega kaupleva ettevõtte Tavid AS suuromanik; psühholoogia teadusmagister ja Eesti Transpersonaalse Assotsiatsiooni asepresident. Ta on süvitsi uurinud inimese psühholoogiat, muutunud teadvuse seisundeid ja psühhedeelikume. Loe artikleid (6)