Podcast piiri tagant: “Conversations with People Who Hate Me”

Kõrvuti eestikeelsete podcastide episoodidega soovitame aeg-ajalt ka märkimisväärset kuulamist laiast ilmast. Esimeseks soovituseks on maailmaparandava kontseptsiooniga Conversations with People Who Hate Me, mida juhib Dylan Marron.

Abraham Lincoln on öelnud – I don’t like that man. I must get to know him better. See tsitaat näiks olevat Dylan Marroni saate aluseks, sest kirjutaja, videote tegija ja aktivist on ette võtnud teekonna lähendada inimesi, kes teineteist kui mitte just ei vihka, siis vähemalt on tugeval ja teinekord värvikal eriarvamusel. Tema juhitud vestlustes käsitletakse ühiskonda polariseeruvaid teemasid – LGBT, rassism, vägivald, poliitika, jne.

Igas saates saavad kokku kaks  erinevat seisukohta esindavat inimest, kes teineteist ei tunne kuid kellest üks on teadlikult või vähemteadlikult saatnud teisele kommentaare-mõtteid, mis on olnud solvavad. Dylan on otsustanud need kaks inimest oma saates telefoni teel kokku viia ja rääkima panna. Sellise kontseptsiooniga saate tegemine väga libedale jääle minek, oht ebaõnnestuda on palju suurem kui oht õnnestuda. Dylan Marron on aga saanud valmis hiljuti aastaseks saatesarjaga, mida on märganud ja soovitanud nii FastCompany, The Guardian, New York Times, BuzzFeed, USA Today ja IndieWire.

Iga episoodiga näitab saatejuht, et kommentaaride ja sapiste märkuste taga on tegelikult inimene, kellest igaüks elab oma elu nii hästi kui oskab, astub vastu omadele väljakutsetele ja püüab kujundada oma tulevikku. Jäetud kommentaaridest alguse saanud vestlused arenevad kiiresti edasi näidates ilmekalt, et esmapilgul vastandlikud inimesed leiavad kiiresti ühisosa millele rajada sisukaid ja edasiviivaid vestluseid. Seejuures võidaks teatud küsimustes jääda endiselt eriarvamusele.

Episood 15: Kaks poliitiliselt erineva nägemusega teismelist relvaõigusest USAs.

Episood 18: Viisakusest

Episood 11: Kaks erru läinud merejalaväelast räägivad transsoolisusest, üks toetab keeldu ja teine on hiljuti “kapist välja tulnud”.

Conversations with People Who Hate Me on unikaalse kontseptsiooni ja teostusega podcast ajal, mil võib leida kümneid ja sadu teineteisele äravahetamiseni sarnaseid saatesarju.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)