Podcast Ring: sotsiaalmeedia roll, võimalused ja ohud

Erinevaid aktuaalseid teemasid käsitleva Podcasti Ring külaline on sotsiaalmeedia ekspert Jaan Kruusma. Koos saatejuht Rico Veskiväliga arutletakse sotsiaalmeedia rolli, selle pakutavate võimaluste, aga ka kaasnevate ohtude üle.

Jaan Kruusma on tõenäoliselt valdkonna üks tunnustatumaid eksperte Eestis. Olles loonud sotsiaalmeediaagentuuri 7Blaze ja juhtides ka samanimelist podcasti on Jaan sotsiaalmeedia erinevate nüanssidega läbinisti kursis.

Mõtteid vestlusest:

  • Sotsiaalmeedia kasutamine on iseenesest mõistetav osa elust, olles praktiliselt lihasmälus.
  • See on demokraatlik platvorm, mis annab kõigile võrdsed võimalused väärtuse loomiseks ja sellest osa saamiseks. See laieneb ka ettevõtetele, kus nii suurtel kui väikestel on sarnased võimalused silma paista.
  • Tsiteerides Gary Vee’d: marketers ruin everything. Brändid on oma aktiivsusega sundinud Facebooki muutma sisu kuvamise algoritme nii, et see mõjutab otseselt, millist sisu me näeme ja millist mitte. See vähendab platvormi nö demokraatlikust.
  • Sotsiaalmeedia dieeti saab pidada kahte moodi – kas iga päev ja natuke, või paar korda aastas ja väga põhjalikult.
  • Teadusuuringud on viidanud sotsiaalmeedia võimalikele negatiivsetele mõjudele. Muuhulgas tuuakse välja tujulangus, stress, langev enesehinnang ja suhete pealiskaudsus.

Ligi kahetunnises vestluses puudutatakse ka Youtube’i ja juutubereid, LinkedIni ning soovitatakse erinevaid podcaste.

Podcast Ring soovib inimesi ühendada inspireerimise, mõistmise ja taipamise kaudu. Saatejuht Rico Veskiväli astub saates õpilase rolli ja kutsub stuudiosse oma ala eksperte, kes saavad Ringis olla õpetaja ja selgitaja rollis. Saate eesmärk on siduda ühiskonna eri segmente ja lähtuda sellest, et me kõik kuulume ühte suurde ringi. Räägime teemadest, mis on olulised, millel on tähendus ja millest võibolla siiani pole väga avalikult räägitud.

Kuldar Kullasepp

Kuldar Kullasepp on meedia, kommunikatsiooni ja turunduse maailmas tegutsenud üle 15 aasta. Oma esimese podcastiga alustas enam kui seitse aastat tagasi, ta on töötanud ka Raadio 2 ja Energy FM heaks. Täna produtseerib ja juhib turundus- ja ettevõtlussaadet Idea360 ning on võtnud Eesti podcastide arendamise südameasjaks, tuues neist parimad palad ka Edasi lugejateni. Loe artikleid (17)