Saja Lugu: Marko Varnja külast

Marko on rahulik, armastusväärne, abivalmis ja alati olemas – kalju oma lähedaste, pere ja sõprade jaoks.

Foto: Saja Lugu meeskond

Ta on Hunt Kriimsilma tänapäevane versioon – õppinud mitut ametit, kuldsed käed ja elukestev õpe jätkub. Kui elu sulgeb ukse, leiab mees avaneva akna.

Marko on töötanud 15 aastat piirivalvurina Peipsil, austab vett ja loodust enda ümber. Tulenevalt Peipsi armastusest on mees oma kodukski Peipsi järve äärse küla valinud ning peab seal nüüd koos elukaaslasega ainulaadset puhkemaja.

Lisaks ehitab ja remondib Marko oma kodu ja ka puhkemaja – kõiki õpitud ameteid rakendades pea iga päev.

Saja Lugu

“Saja lugu” on Eesti vabariigi sajandaks sünnipäevaks valmiv žanriülene suurteos Eesti inimestest. “Saja lugu” portreteerib neid fotodel ja muusikas ning nende endi sõnadega. Fotograaf Kaupo Kikkas jäädvustab saja eestlase näod ja paigad ning loob sellest koos dramaturg Laur Kaunissaarega ainulaadse fotoraamatu. Helilooja Erki Pärnoja kirjutab mitmeosalise piiridele püüdva teose, mille lavastab Jaak Prints ja kus laval on “Saja loo” peategelased – sada eestlast. Kontsertlavastuse “Saja lugu” maailmaesiettekanne toimub festivali JAZZKAAR avasündmusena 20. aprillil 2018 Noblessneri sadamalinnakus. “Saja loo” aitab publikuni tuua Viru Keskus ja Eesti Vabariik 100. Loe artikleid (70)