Peeter Koppel: aeg riske vähendada

Peeter Koppel

Ilmselt on nii mõnelegi jäänud silma uudis sellest, et USA aktsiaturud tegid oma uue ajaloolise tipu. Selliste uudiste valguses kipub tekkima illusioon, et kõik ongi ainult hästi ning kõik riskantsed varad rühivad Ühendriikide aktsiaturgude juhtimisel aina uute kõrguste poole.

Tegelikkus on – nagu alati – mõnevõrra proosalisem. Esiteks tähendas Ühendriikide aktsiaturgude jõudmine ajalooliste tippude juurde seda, et jõuti tagasi sinna, kus oldi aasta esimesel kuul – tehnoloogiasektor on küll kogu aeg tubli olnud, kuid see selleks. Teiseks ei ole riskantsete varade seisukord väljaspool Ühendriike ka laiemalt otseselt kiita. Eriti problemaatiline on olukord olnud arenevatel turgudel, milledele on enim haiget teinud USA dollari ja dollari intressimäärade tõus. Teatavasti on mitmedki arenevad riigid olukorras, kus riigi tulud on kohalikus valuutas ning kohustused USA dollaris. Pole just mugav positsioon, mis?

Peeter Koppel

Peeter Koppel on on varahaldur, kes kommenteerib sageli Eesti meedias majandusteemasid, eriti finantsturgude käitumist ja seda mõjutavaid tegureid. Peeter on Redgate Wealth’i investeeringute valdkonna juht. Loe artikleid (79)