Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Indrek Rahi: õnn tuleb enne edu

Psühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on ligi 20 aastat Eesti koolitusmaastikul toimetanud Indrek Rahi. Indrek toimetab erinevates koolitusvaldkondades, muuhulgas aitab ta inimestel õppida enesejuhtimist, teiste mõistmist, suhtlemis-, veenmis- ja juhtimisoskusi ning head meeskonnatööd, kuid oma põhikompetentsiks peab ta toetava tööõhkkonna loomise oskuse arendamist juhtides. Indrekuga räägimegi, mis on need juhtimise õppetunnid, mis ta oma ligi paarikümne aasta jooksul läbi viidud rohkem kui tuhande koolituse käigus endale kõrva taha on pannud.

Mõtteid vestlusest:

  • Naljatamisi olen enda kohta öelnud, et ma olen sellise pehmo-kultuuri maaletooja. Hoolimine inimestest, hea tööõhkkonna loomine, töökoha vaimse tervise eest hea seismine ja kõik sellised tavamõistes softimad teemad – ma panen need tihtipeale esikohale. See ei tähenda, et ma äritulemuste olulist vähendaksin või need sootuks ära unustaksin – ei; kuid minu uskumus on, et happiness becomes before success. Õnn tuleb enne edu. Ei ole nii, et enne saame edukaks ja siis tuleb õnn – ei. Õnn on hoopis edu eelduseks.
  • Minu jaoks on juhi töö üks olulisemaid teemasid soodsa tööõhkkonna loomine. Ma olen märganud, et need liidrid, kes sellega teadlikult tegelevad, tõusevad paremini karjääriredelil, neil on head suhted nii tiimiliikmete kui ka omanikega – nad oskavad seda väljakut kuidagi niimoodi mängima panna, et tööjõuvoolavus on väiksem, tööga rahulolu on kõrgem ja päeva lõpuks ka tulemused on paremad. Usun, et juhile makstakse palka just selle õhustiku tekitamise eest, mis aitab nii töötajatel kui ka siis organisatsioonil tervikuna edukas olla. Usun siiralt, et hea tööõhustik ja -atmosfäär on edu aluseks.
  • Ja kui nüüd küsida, mida liider peab tegema? Liider peab suutma organisatsiooni süstida inspiratsiooni, optimismi ja teotahet. See teeb juhist liidri. See on tema peamine ülesanne. Kogu meeskonda õiges suunas liikuma panna ja sealjuures õnnelikena hoida peab olema juhi peamine fookus.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)