José González: on väga hea näha, kui sa mõjutad inimesi positiivselt

Jose Gonzalez I Foto: MalinJohansson, jose-gonzalez.com

Kontseptsioon on lihtne; mees ja kitarr ning taolist pillisõrmitsemist on maailmas küll ja veel. González aga jääb selles helide pajas kõlama mingi ürgse ja rahustava energiaga, mis mõjub kui, andestage klišee, palsam põletikulisele hingele.

Argentiina juurtega rootsi indie folk ime José González on kohalikku publikut oma hingestatud kitarrihelidega lummanud mitmel korral ning tema austajate seas on ka Andres Kõpper ehk NOËP, kes oma muljeid Gonzáleze loomingust intervjuu lõpus jagab. Kõige värskemad helielamused pärinevad juuli lõpus toimunud linnafestivalilt Sweet Spot. Enne sealsel pealaval üles astumist leidis González aega lava taga maha istuda ning juttu tuli biokeemiast, loomeprotsessist ning oma pisitütrega läbi muusika suhtlemisest. Oli ka meeldiv tõdeda, et artist on täpselt nagu tema muusika: soe, malbe ning lihtne, kuid võluv.

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)