Peter Kentie: uudishimu on kuningas

Peter Kentie

Mõni aeg tagasi olin kutsutud kõnelema sTARTUp konverentsil Tartus, mis on sealne suurim ärifestival. Mu kõne põhifookus oli loovusel ja startup ettevõtte brändi loomisel, aga need teadmised on üldkasutatavad. Kõik ettevõtted ja institutsioonid võivad neist teadmistest kasu lõigata. Keskendusin uudishimule ja selle mõjule kaubamärkidele üldiselt.

Miks just uudishimu? Sest see on nii loogiline! Uudishimu on üks võimsamaid kui mitte peamine edasiviiv jõud inimkonna ajaloos. Võimas inspiratsiooni ja suurte tegude allikas. Küsimus on selles, kas oleme võimelised äratama uudishimu enda sees? Kui see on võimalik, siis kas oleme suutelised tekitama omakorda tarbijas ja kliendis huvi toote, teenuse, koha või ettevõtte vastu. Brändi eristamise võtmesõnaks on selle tarbija või kliendi silmis unikaalseks muutumine. Seda on lihtsam öelda kui teha. Eriti kaasaegses maailmas, kus meedia ja turundusruum on üle koormatud. Kui bränd on tundmatu ja jääb arusaamatuks, on seda veelgi hirmuäratavam teha. Oma töökogemuse käigus olen õppinud, et edu ei tule lihtsalt sõnumite saatmise läbi, see on ka väga kulukas. Seetõttu nimetataksegi seda makstud meediaks.

Peter Kentie

Peter Kentie on Eindhoveni linna turundamise ja kohabrändingu eest vastutava ettevõtte Eindhoven Marketing tegevdirektor. Ta on kogemustega turundaja, graafiline disainer, e-resident ja EST-kontseptsiooni autor. Tema missioon ja pühendumus on võimendada positiivset mõtteviisi. Loe artikleid (3)