Siim Pütsepp: partei 600 euroga & “suvalised” inimesed riiki juhtima. Milleks maailmale Eestlane?

Riigikogu grupipilt 2015. Foto: Riigikogu.ee

Kuna lähenemas on valimiste aeg, oleks ülimalt ebatrendikas ka siinses artiklisarjas sellele mitte tähelepanu pöörata. Aga siin pole tegemist uuringufirmade numbrite ümberjutustamise või valvearvajate mõttevälgatuste interpreteerimisega. Eesmärgiks on mõelda ettevaatavalt rahva ja riigi üle ning pakkuda lahendusi, mis lähtuvad unikaalselt just Eestlastest.

Niisiis, eelnevatest osadest oleme teada saanud, et kollektiivsel Eestlasel on enam välja arenenud individuaalsuse ja riskijulgusega seotud omadused. Et meie lood räägivad pigem kangelaste julgusest, jõust, mõistusest, (sala)kavalusest ja mõnetisest siirast lapsemeelsusest. Oleme pigem mõtlejad, avastajad, mässajad ja meistrid kui hoolitsejad, sõbrad, armastajad või valitsejad. Need omadused on siinmail välja arenenud ja meid edasi viinud. Maailmas on vähe tuntud Eestlaste kollektiivseid ettevõtmisi, olgu see spordis, ettevõtluses, kultuuris vm valdkonnas. Meie eredaimad tipud on ikka seotud individualismi, innovatsiooni, meisterlikkuse või teisiti tegemise julgusega.

Siim Pütsepp

Siim Pütsepp on viimased 18 aastat oma elus tegelenud brändide sünnitamise, tapmise ja aretamisega ehk kokkuvõtvalt lugude loomise, jutustamise ja kirjutamisega ettevõtete eesmärkide saavutamiseks. Minu deviisiks on: kui sa ei müü lugu, müüd hinda. Kusjuures see kehtib kõikides eluvaldkondades. Esivanemate juttude järgi saarlane, võroke, lätlane ja juut ehk kokkuvõttes Eestlane. Loe artikleid (5)