Marian Võsumets // Vlog: veinimõisas Toskaana päikese all. “Üksinda Itaalias” #3

Reisipäeviku kolmas osa viib vaataja kuuma Toskaana päikese alla. San Gimignano ja Monteriggioni linnakesed on rännak ajas tagasi, Poggio al Laghi istandus Chiantis täidab ammuse soovi oma lemmik veinisordi viinamarju korjata. Siena rabab võimsa katedraali ja traditsioonilise ratsavõistlusega.

Poggio al Laghis juhatab teed kohalik noormees, kes on ühtlasi istanduse omanik ja üks paljudest töötajatest. Külalised varustatakse degusteerimislehega, et kõik veinisordid ikka meelde jääks. Veinide ja kihiseva kõrval tehakse tutvust valge trühvli õli eriliste omadustega ning saame teada, mille poolest erineb Chianti Classico kõigist teistest punaveinidest. Toskaana ringreisi lõpetab ajalooline Siena, mille kuumus loob vältimatult paralleele kunstnik Vincent van Goghi eluteega, mis võttis impressionisti lõunamaarännakutel üha hullumeelsemaid pöördeid.

Edasi viib Mariani tee uuesti Firenzesse. Neljandas osas trotsime kõrgust Santa Maria del Fiore katedraali tipus, naudime linnatänavaid ning mõtiskleme üksinda reisimise võlude üle öisel Michelangelo väljakul.

“Üksinda Itaalias” on 6 osast koosnev reisipäevik, milles ajakirjanik ja elustiiliblogija Marian Võsumets rändab läbi Põhja- ja Kesk-Itaalia.

Marian Võsumets

Marian Võsumets on teleajakirjanik ja filmitegija. Loe artikleid (44)