Marian Võsumets // Vlog: ellujäämisõpetus Firenze kuumuses. “Üksinda Itaalias” #2

Reisipäeviku teine osa viib vaataja läbi Bologna Firenzesse – Toskaana südamesse, mille kaunistamisega pankurite perekond Medicid omal ajal tagasi ei hoidnud. Parimad palad on tänaseni hoiul Uffizi galeriis, millest kiviviske kaugusel asuv Ponte Vecchio on Euroopa vanima sillana säilitanud täiesti algupärase seisundi.

Südasuvine Firenze on põhjamaalasele füüsiliselt karm väljakutse. Lühike ellujäämisõpetus videoblogi esimeses pooles kaardistab elementaarsed soovitused, millega arvestada. Reisipäevik kulmineerub Arno jõe kaldal Lungarno del Tempio hipsterlinnakus, mille terrassid kipuvad kangesti Telliskivi loomelinnakut meenutama.

Edasi viib Mariani tee Toskaana päikese alla selle kõige laiemas mõttes. San Gimignano ja Monteriggioni linnakesed on rännak ajas tagasi, Poggio al Laghi istandus Chiantis täidab ammuse soovi oma lemmik veinisordi viinamarju korjata. Siena rabab võimsa katedraali ja traditsioonilise ratsavõistlusega. Sellest lähemalt juba järgmises episoodis.

“Üksinda Itaalias” on 6 osast koosnev reisipäevik, milles ajakirjanik ja elustiiliblogija Marian Võsumets rändab läbi Põhja- ja Kesk-Itaalia.

Marian Võsumets

Marian Võsumets on teleajakirjanik ja filmitegija. Loe artikleid (44)