Marian Võsumets // Vlog: romantikute pealinn Verona. “Üksinda Itaalias” #1

Üksinda reisimine on täis väljakutseid ja tundmatuid olukordi. Just sel eesmärgil võttis Postimehe ajakirjanik ja elustiiliblogija Marian Võsumets ette omamoodi palverännaku läbi Põhja- ja Kesk-Itaalia. Vajadus iseenda taasleidmiseks ei jätnud teist varianti kui lihtsalt minna. Järgneva 6 nädala jooksul pakume Edasi lugejale võimaluse Marianiga kaasa reisida ning saada osa tema tähelepanekutest ja muljetest.

“Üksinda Itaalias” reisipäeviku esimene osa viib vaataja Romeo ja Julia kodulinna Veronasse, näitab turistidest puutumata nurgataguseid ning jõuab välja Adige jõe idakaldale. Seal asub ka Palazzo Giusti, mille lõputuna laiuvas 16. sajandi aias Marian sooloreisi esimesi muljeid jagab. Kuidas on võimalik üksinda reisides mitte üksi olla?

Videoblogi esimene osa kulmineerub Valpolicella veiniklassikaga Santa Maria Valverde istanduse neljanda põlvkonna koduaias Veronas. Edasi viib Mariani teekond Bolognasse, kus toimub ümberistumine põhisihtkohta – Firenzesse. Toskaana südames asuv Firenze peegeldab tänase päevani ehedalt kunagiste valitsejate perekond Medici küllusearmastust. Sellest lähemalt juba järgmises episoodis.

Marian Võsumets

Marian Võsumets on teleajakirjanik ja filmitegija. Loe artikleid (44)