Podcast “Sähvatus”. Jalmar ja Sandra Vabarna: “magic” hakkab juhtuma, kui teed asja koos inimestega, kellega oled samal lainel

Trad.Attack! on on toonud pärimusmuusika suurtele lavadele ja ehitanud arhailiste kõlade ümber kaasaegse maailma. Sageli öeldakse, et see kolmeliikmeline bänd kõlab nii suurelt, justkui oleks laval palju rohkem inimesi. Selle vinge trio kaks liiget –  Jalmar ja Sandra Vabarna ongi meie selle episoodi külalised.

Nad on paljudest ideedest pakatav loometiim, kes avastavad ringi reisides huvitavaid ja uusi külge muusikas nii, et ka endal oleks huvitav. See saade on võimalus heita pilk muusikamaailma telgitagustesse: saad teada, kuidas nad häälestuvad enne kontserti, mis on keelatud 10 minuti jooksul pealt kontserti, mis toimub loomelaagris tegelikult ning kuidas sünnivad nende lood?

Trad Attack! I Foto: Instagram

Mille vastu teie täna uudishimulikud olete?

  • Jalmar: “Juba pikemat aega kõige vastu. Hetke, maailma arengute vastu. Meie enda elus toimub iga päev väga palju: bändi ja elu tasandil, samuti ea mõttes. Nagu teine avastamise ja lapsepõlve aeg on: iga päev toimub hästi palju ja igal hommikul ärkad selle elurõõmuga, et mis siis tänane toob. Loomulikult, maailm pakub meile ju nii kurbi kui ka rõõmsaid sündmusi ja ka mittemidagiütlevaid sündmusi, aga minu jaoks see kõik ongi hästi põnev. Võibolla see tuleneb sellest, et kõik läheb nii nagu tahaks, ja seda enam on rõõm elada ja teha, mida teed. Minul on praegu selline aeg elus.”
  • Sandra: “Avastamise aeg on tõesti, nii muusika mõttes, kui muusika ümber toimuvaga seoses. Kuidas leida enda jaoks huvitavaid uusi külgi selle kõige juures, et endal oleks põnev. Muidugi võib 20 aastat samamoodi jätkata, aga just et endal oleks põnev – kuidas edasi? Mis veel on võimalik.”
  • Jalmar: “Otsigute aeg on igal juhul, aga samas ka olemaosleva kinnitamise aeg. Ja pigem selles vallas – natuke selline filosoofiline küsimus – , et mida me õppisime ja mida täna teeme, et kas see õppimine oli vajalik. Hästi palju küsimusi tekib ja hästi palju saab ka vastuseid.”

“Sähvatus” on podcast, kus räägime juhtide, loovisikute, uuendajate ja visionääridega nende loovprotsessist, kuidas nad teevad seda, mida teevad. Kuidas nad tunnevad ära oma sähvatused mingi lahenduse, idee või inspiratsioonihetke näol. Teeme juttu nii kogemustest, uudishimust, inspiratsioonist, uute ideede leidmisest, loomingust kui ka hirmust ja segadusest selle protsessi jooksul. Saatejuhid on Piret Jeedas ja Indrek Maripuu.

Indrek Maripuu

Indrek Maripuu on koolitus- ja konsultatsioonifirma Loovusait juhtiv partner, koolitaja ja nõustaja. Loe artikleid (6)