Mart Kase jalgpalli MMi päevik #7: meeskonna enesekindlus on treeneri sisemise enesekindluse peegeldus

Me peame rääkima Horvaatiast. 4 miljonit elanikku ja MMi finaalis. Siin ei ole midagi rääkida, väga suursugune teema. See ei ole Islandi ime, see on Horvaatia tõelisus, MMi finaal on ikka väga kõva asi.

Need mängijad olid karastunud suure klubijalka suurtes mängudes, aga MMi finaal on oma elu realiseerimine. Mandžukic on ju alati olnud veidi puujalg ja seepäras Bayernis eelistati tipuründes talle Lewandowskit, aga Mandžukic lööb sellistes mängudes väravaid, millest Lewa jääbki unistama. Perišić praagiti kunagi Dortmundist Kloppi poolt välja, nüüd on vanamees Perišić MMil tegemas imelist lendu.

Lennake Hrvatska! See finaal Prantsumaa imelise satsi vastu saab olema raske, aga te olete karastunud vennad. No ja see Vida, see patsiga Ukraina fännist kaitsemees, see on ju iseenesest teil nõnda maru tüüp.

Prantsusmaal on kõik olemas. Kui lakkpea Pogba hakkab niimoodi kaitsetööd tegema nagu poolfinaalis, siis pole midagi rääkida, kõik tundub paigas olevat. Mbappe on jõhker tüüpr, jõhker kiirus, jõhker otsustavus, jõhker tulevik.

Gareth Southgate I Foto: wikipedia

Aga me siiski peame rääkima ka Gareth Southgate’i riietusest. Milline härrasmees, milline väljapeetud treener. Üldiselt, see on savi, mis riietus on treeneril seljas platsi ääres, aga kui see läheb tema hoiaku ja maailmavaatega kokku, siis on see ilus. Hispaania suurde jalkasse tagasitooja Luis Aragonés oli treeneripingil üldiselt väljaveninud Adi dressides, nii et sissepääsukaart lehvis kaenlas. Aga see sobis talle, see näitas tema pühendumist. Samamoodi näitab Southgate’i rahulikkus oma stiilses riietuses, et kõik on paigas. Meeskonna enesekindlus on treeneri sisemise enesekindluse peegeldus.

Tuleb ilus finaal, kaks parimat meeskonda mängivad, kolmanda koha mäng on suht savi kõigile, aga see tuleb suur finaal, loeb ainult võit, aga Horvaatia on juba võitnud. Olen veidi nende poolt pühapäeval.

Poolfinaalide tipphetked

Kõiki Mart Kase jalgpalli MMi päeviku sissekandeid saad lugeda siit.

Mart Kase

Mart Kase elab Valgamaal Karula vallas Kaagjärve külas ning kasvatab oma talus kitsi. Mart on eelnevalt pealinnas töötanud nii teatris kui reklaamiagentuuris, nüüd lihtsalt vajas elu uut väljakutset. Mart kirjutab Edasile, kuidas paistab Eesti elu väljaspool Tallinnat. Mardi taluelust räägib blogi www.metsikelu.ee/blogi. Loe artikleid (150)