Kadri Kroon: pikk nädalalõpp Kopenhaagenis

Nyhavn, Copenhagen

Suht hiljuti jõudis rahvusvahelisse sõnakasutusse Taani termin hygge, mille täpset tähendust on raske sõnadesse panna. Kindlad märksõnad on hubasus, küünlavalgus, hea seltskond ja toit, mõnus esteetiline ümbrus. Hygge saabub siis kui miski ei tundu häirivat, ei silma, kõrva ega teisi meeli. Taanlased on hygge loomisel suured meistrid, hygge muudab nad maailma üheks õnnelikumaks ja endaga rahulolevamaks rahvaks. Taani pealinn Kopenhaagen on aga Skandinaavia disaini ja New Nordic köögi Meka. Põnevat tegemist ja head sööki jätkub hommikust hilisõhtuni.

Kohalikud fännavad meeletult kohvi. Osta hommikusöögiks või vahepalaks kohvi kõrvale kaneelisai või mis iganes muu taani stiilis küpsetis. Parimad saiakohad on Mirabelle, mille asutas endine Noma kokk Christian Puglisi või leia üles kohvikuteketid Emmery ja Meyers Bageri. Kohv ja sai käes, on mõnus linna avastama suunduda.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)