Jalgpalli MM: otsustavad mängud on ees, kelle taha võiks koonduda eestlased?

Jalgpalli maailmameistrivõistlused on sel aastal pakkunud juba praeguseks hetki ja emotsioone, mis jäävad paljudele kauaks meelde. Mitmed favoriidid on välja langenud, osad pingeliste play-off-mängude ja penaltiseeriate tulemusena, teised kehva esituse tõttu alagrupiturniiril. Mitmed üllatajad on end igaveseks kirjutanud rasvaste tähtedega jalgpalli ajalukku, tuues kaasaelajatele enneolematut rõõmu. Otsustavad mängud on ees, kelle taha võiks koonduda eestlased?

Miks mitte Horvaatia, kes on sel turniiril hästi mänginud ja pole sugugi võimatu, et nad võiks mängida kõige kõrgemate kohtade peale. Ja korrata 20 aastat tagust edu, kui nad Pariisi MMil 11. juulil 1998. aastal alistasid kolmanda koha kohtumises hollandlased 2:1. Nagu teame, siis Holland sel aastal MMile ei kvalifitseerunud. Pealegi saaksime sel juhul öelda, et Eesti on maailmameistrit võitnud (motivatsioon meie vutikoondisele!), kuna möödunud aastal alistasime oma kodus Horvaatia 3:0!

Mingis mõttes on ajalugu end juba korranud. Ka toona olid horvaadid argentiinlastega samas alagrupis. Siis võitis omavahelise kohtumise Argentiina, kes muide kaotas veerandfinaalis just horvaatidega kolmandale kohale heidelnud hollandlastele Dennis Bergkampi viimase minuti tabamusest 1:2.

Jalgpallimuinasjutte teame veel mitmeid, kõige hiljutisem pärineb 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustelt, kus kogu maailm, ka eestlased, elas täiel rinnal kaasa Islandile. Igas kodus tehti koos fännidega islandlaste signatuuriks kujunenud ­huh’i. Sel korral langes Island aga paraku alagrupimängude järel.

Harjutame koostööd Horvaatia peal

Kas järgmiseks jalgpallimuinasjutuks ei võiks olla horvaatide edu tänavusel turniiril? Vaadetes nende mängu ja seda, kui hingestatult nad väljakul tegutsevad, võib neid kahtlemata pidada maailmameistritiitli pretendendiks.

Mis oleks, kui kõik eestlased toetaksid üheskoos Horvaatia rahvusmeeskonna teed MMil? Või siis, kui horvaadid välja kukuvad, leiame endale uue koondise, kelle edule oma südameis hoogu anda?

Kui me ise ükskord oma rahvuskoondisega jõuame tiitlivõistlustele, siis peame selleks valmis olema. Peame olema valmis andma endast kõike, uskuma oma meeskonna võitu, koonduma meeskonna selja taha, kelle edusse me usume. Et selleks valmis olla, tuleb treenima asuda täna! Ja kohe! Harjutame koostööd Horvaatia peal!

Sotsiaalmeedias on tänaseks loodud algatus estonians4croatia, mis koondab kokku inimesed, et üheskoos anda jõudu Horvaatia rahvusmeeskonnale nende teel maailmameistritiitlini. Facebooki grupp ja maandumisleht Estonians4Croatia koondab kokku sotsiaalmeediasse #estonians4croatia teemaviitega tehtud postitused, et näidata, et oleme valmis koonduma ühe meeskonna taha, et aidata kaasa nende edule MMil. Kui Horvaatia langeb välja, saab grupp ja maandumisleht uue nime uue meeskonna järgi. Muutub ka hastag #. Kõigile grupiga liitunutele annab Optibet lisaks eriboonuse.

Video: vaata, kuidas Eesti võitis Horvaatiat 3:0!