Igor Kaasik: kõikidele ilusat vihmast suve soovides. Kooliõpetaja kolumn

Foto: Pixabay.com

Tunnistused käes, suvevaheaeg käes, ette vaadates nii pikk, et tundub igavene. Nautigem siis niikaua kui antakse. Küll meie selg varsti murtakse ja lapsed käsutatakse kooli juba augusti keskel, aga praegu – kool jätab lapsed rahule, lapsed jätavad kooli rahule – idüll.

Ühe aine õpetajad ei suuda siiski rahuneda, annavad suvekski koduseid töid teha. Ja teevad seda ilma südametunnistusepiinadeta. Mina ise olen kirjandusõpetajana üks neist ja koduste koolitöödena kohustuslikku kirjandust paljud vanemad võtavadki. Tõsi küll, kui nad seda avalikult, näiteks Perekoolis julgevad kurta, siis kutsuvad teised nad kiiresti korrale: eestlased olid kunagi kõva lugeja rahvas ja üht-teist sellest kombest on jäänud, ning teadmine, et lugeda on kasulik. See ongi põhjus, miks me suvelugemist anname puhta südametunnistusega. Me nimelt usume, et häid raamatuid lugeval lapsel on tulevikus paremad võimalused olla õnnelik.

Igor Kaasik

Igor Kaasik on eesti keele ja kirjanduse õpetaja varsti juba 40 aastat. Alates 2016. aastast on tal ka õigus õpetada matemaatikat põhikoolis. Kooli kõrvalt on ta 24 aastat tegev ettevõtluses raamatute kirjastajana. Kord kuus kirjutab ta Edasile koolielust nii nagu see klassi eest välja paistab. Loe artikleid (22)