Cannes Lions parimad reklaamid: The New York Times. The Truth Is Hard To Find

Selle klipi puhul tekib soov kommenteerida kahte aspekti. Esimesena ideed ja teostust – väga mõjuv, mitmekümnest fotost koosnevast seeriast tekib tunne, mis viib vaataja laksust sinna rannale, vaimusilmas näed vett vahutamas, kui päästjad ja paadisolijad vette kargavad ja läbi lainete üksteisele vastu sumpavad. Trots ja kurbus poeb hinge ning neid emotsioone võimendab pidev katiku klõpsiv heli ja taustateksti hääletoon. Tegemist on väga hea sotsiaalreklaamiga, mis suudab lihtsa lahendusega edukalt panna vaatajad põgenike rolli ja seeläbi neile kaasa tundma.

Siit aga ilmneb teine aspekt – eetika. Tegemist ei ole ju sotsiaalreklaamiga, vaid kommertsreklaamiga. Kas on ikka eetiline luua reklaam, mille eesmärgiks on vaatajate empaatiale toetudes tekitada poolehoidu oma brändile, kasutades selleks dokumentaalset materjali teiste inimeste kannatustest, lubadusega, et nende bränd suudab tõe päevavalgele tuua? Minu jaoks natuke alatu võte.

Klipp: THE TRUTH IS HARD TO FIND – TYLER HICKS
Klient: THE NEW YORK TIMES
Teostaja: DROGA5

Auhinnad:
Cannes Lions 2017
Gold – Campaign – Film Craft – Editing

Droga5 on pälvinud mitemid mainekaid auhindu oma valdkonnas (Advertising Age, Adweek ja Cannes Lions International Festival of Creativity). Droga5 looja, David Droga, sai mõni päev tagasi Cannes’is toimuval festivalil elutööpreemia.

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Grouptutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Lauri Pildre

Lauri Pildre on reklaamiagentuuri Idea digijuht. Loe artikleid (8)