Saja Lugu: Urve Paliverest

Urve koos projektimeeskonnaliikmete Laur Kaunissaare ja Jaak Printsiga. I Foto: Kaupo Kikkas

Ta on enda sõnul tavaline lääne-eestlane. Tavalise eestlasena ja vaid keskharituna on Urve selgeks saanud viis keelt, õppinud veoautojuhiks (load sai 18-aastaselt), õppinud sideametit, õmblejatööd, raamatupidamist, reisikorraldust ja palju muud.

Elu jooksul on ta rännanud mööda ilma ringi, armastab hästi palju lugeda ja käsitööd teha. Praeguses töökohas soovib ta töötada pensionini, sest armastab oma tööd, kolleege ja kliente. “Tahan näidata, et ka kõige tavalisem inimene suudab palju ja oskab väga paljust rõõmu tunda – olgu see siis esimene lumikelluke või värviline vahtraleht, härmakristall või vikerkaar pärast sooja suvevihma. Tuleb olla vaid positiivne, innovaatiline ja avatud silmade ning südamega.”

Saja Lugu

“Saja lugu” on Eesti vabariigi sajandaks sünnipäevaks valmiv žanriülene suurteos Eesti inimestest. “Saja lugu” portreteerib neid fotodel ja muusikas ning nende endi sõnadega. Fotograaf Kaupo Kikkas jäädvustab saja eestlase näod ja paigad ning loob sellest koos dramaturg Laur Kaunissaarega ainulaadse fotoraamatu. Helilooja Erki Pärnoja kirjutab mitmeosalise piiridele püüdva teose, mille lavastab Jaak Prints ja kus laval on “Saja loo” peategelased – sada eestlast. Kontsertlavastuse “Saja lugu” maailmaesiettekanne toimub festivali JAZZKAAR avasündmusena 20. aprillil 2018 Noblessneri sadamalinnakus. “Saja loo” aitab publikuni tuua Viru Keskus ja Eesti Vabariik 100. Loe artikleid (70)