Mart Kase: need teotahtelised & erksad maainimesed

Eelmisel nädalal jõudis kätte aeg, kui meil algas kitsepoisude uutesse kodudesse laialivedu. Noored sikud meil oma karja jätkama ei sobi ning nii püüamegi esmajärgus neile uued kodud leida. Need on vapustavad telefonikõned, mis ma sikkude huvilistelt saan. Looma müük on suur suhtlemine ning mulle meeldib inimestega suhelda, kui meil on omavahel lihtne liitev teema, mida üheskoos ajame.

Loomade transpordi paneme meelega suhteliselt ühte nädalasse, siis on nagu seiklusnädal. Justnimelt võtame perega poisude uude koju viimist ka nagu seiklust, sest sõidame Eestimaal kohtadesse, kuhu muidu ei satuks. Nii kulgeme oma minibussiga, mina, abikaasa, kaks tütart ning taga suures koerapuuris sikupoisud.

Teisipäeval sõitsime näiteks Soontaga metsades Väikese-Emajõe ääres ringi. Arno juhatas meid enda juurde huvitavamat teed pidi ja küll on seal ilusad suured metsad ja kalastuskohad. Mitte kunagi ei leiaks neid ise üles.

Ja laupäeval sõitsime perega näiteks Mäe-Palo külla Haanjasse. Ka kant, kuhu muidu pole suve sees mahti minna. Munamäe torni otsa ei hakanud ronima, aga all restoranis sõime kobrast ja kooki. Anna sai mänguväljakul meeletult möllata, on ju väga tähtis, et lapsel oleks ka tegevust ning ta saaks erinevaid liumägesid näha ja proovida.

Pea kõik kitsepidajad on karakterid ja nii saan salvestada need vägevad Eesti inimesed oma mällu. Mulle meeldib koguda isiksusi ja sikupoisuga inimese hoovi sõitmine aitab hetkega mu inimesele päris lähedale. Kõige kihvtim on positiivsus, maainimesed on oma sisemuses nõnda erksad ja teotahtelised, et see suhtlemine annab mulle tohutult energiat. Ma juba ootan juuni keskpaika, kui tuleb teine etapp kitsepoisude laialiveos. See tähendab uusi kohti ja uusi karaktereid. Uut energiat.

Päris inimesed päris elus on kõige huvitavam formaat.

Mart Kase

Mart Kase elab Valgamaal Karula vallas Kaagjärve külas ning kasvatab oma talus kitsi. Mart on eelnevalt pealinnas töötanud nii teatris kui reklaamiagentuuris, nüüd lihtsalt vajas elu uut väljakutset. Mart kirjutab Edasile, kuidas paistab Eesti elu väljaspool Tallinnat. Mardi taluelust räägib blogi www.metsikelu.ee/blogi. Loe artikleid (151)