Teha ise või osta sisse? Autopark – mis hetkest muutub teenuse sisse ostmine ettevõttele kasumlikuks?

Ärijuhtimises on palju väljakutseid ja edu saavutamisel mängib üha enam rolli olulise eristamine ebaolulisest. See tähendab keskendumist oma põhitegevusele ja muude teemade teistele “maha ärimist”, kelle jaoks omakorda need võivad olla põhiäri ja tugevus. Üks selliseid valdkondi on autopargi juhtimine, mis oma keerukuse ja ajamahukusega on väljakutsuv ka kõige suurematele numbriinimestele.

Ettevõtte jaoks on ühe sõidukiga seotud ajakulu umbes 25 töötundi aastas. Tavaliselt tegelevad ettevõttes sõidukite haldamisega kõrgepalgalised töötajad: haldusjuhid, tegevjuhid, personalijuhid, finantsjuhid – või siis tegeleb iga töötaja ise oma tööajast.

Kuhu see aeg siis kulub? Autode haldamisel on kõige ajamahukamad toimingud:

  • Suhtlemine umbes 7 erineva koostööpartneriga (finantseerija, automüüja, kindlustused, autohoolduspartnerid, rehvivahetus, rehvimüüja, pesula) ja eraldi arveldamine;
  • Sõiduki välja valimine, pakkumiste võrdlemine, ümberregistreerimise toimingud;
  • Olemasoleva sõiduki müügiga tegelemine;
  • Raamatupidamises – erinevate teenuste eest eraldi arveldamine ja arvete kontroll ja sõiduki kulude eelarvestamine;
  • Kahjukäsitlus – kahjudokumentide vormistamine, suhtlemine kindlustustega, asendusauto organiseerimine, remondi organiseerimine;
  • Tehnohoolduste, rehvivahetuste, remontide, tehnohoolduste organiseerimine;
  • Sõidukite transportimine tehnohooldusse, rehvivahetusse, remonti, tehnohooldusse jne.
  • Lisaks on veel hulk tegevusi, millel silma peal hoida ja analüüsida, et säästa ettevõtte raha alates kindlustuste uuendamisest ja hinnavõrdlusest, lõpetades olemasoleva kasutatud sõiduki maha müümisega.

Kõik see kokku on hunnik asjaajamist, mis tähendab aega. Mis hetkest muutub autopargi täisteenuste sisseostmine ettevõttele kasumlikuks?

Kliendikogemus, Uprent OÜ tegevjuht Rommi Rodrik: 

Eelnevalt oli Uprendi kasutuses liisitud sõiduauto Volvo XC 60. Kuna antud autol ei olnud enam garantiid ja läbisõit oli üle 100 000km, oli väga keeruline prognoosida hooldus- ja remondikulusid, rääkimata sellest, et mida aeg edasi, seda sagedasemaks tuli ette ootamatuid remonditöid. Oma töö ajast tuli organiseerida sõidukile hooldusi, rehve, rehvivahetusi jne. Eelarve koostamisel tuli olla selgeltnägija, et prognoosida kui palju on vaja sellesse autosse veel ootamatute kulude näol raha välja käia. Kuna tööst tulenevalt on auto läbisõit suur, ca 45 000 km aastas, siis liisingu lõpuks poleks seda Volvot enam olnud võimalik mõistliku hinna eest müüa, pigem oleks tulnud vanarauaks ära anda.

Täisteenusrent sai valitud just eelmainitud asjaolusid arvestades, auto on uus koos garantiiga, kindlustuste, hoolduste ja rehvivahetuste ja rehvide ladustamise eest hoolitseb Rentest, seega ma ei kuluta enda tööaega sõidukiga seotud tegevuste organiseemisele. Lisaks sellele on täisteenusrendi hinnas 24h tehniline tugi. Kolme aasta pärast anname Rentestile auto tagasi ega pea muretsema selle müümise pärast. Pärast rendilepingu lõppemist võtame lihtsalt uue sõiduki täisteenusrenti.

Suureks plussiks on see, et auto kulud on järgmiseks kolmeks aastaks fikseeritud, kord kuus tuleb üks arve, milles sisalduvad kõik eelpoolmainitud teenused. Autoga seotud tegevused organiseerib meie eest Rentest.

Kui sul tekkis täisteenusrendi kohta rohkem küsimusi, siis võta ühendust: info@rentest.ee või 670 1166.