Siim Pütsepp: mida Eestlane tahab & mida kõik riigi uutjad otsima peavad. Milleks maailmale Eestlane?

Eestlane on kõva leiutaja, näiteks on ta leiutanud Eestlase. Küll peab tõe huvides mainima, et seda sakslase kaasabil. Saime üheks rahvaks üsna hiljuti ja ülepeakaela. Kujuta ette, sinu tuhande aasta pikkune lugude mälu ütleb, et oled näiteks Ugalane. Aga siis jõudis kätte 19. sajandi keskpaik ja pidid koos Virulaste ning veel mitmete teistega vaat, et üleöö hakkama Eestlaseks. Selge see, et nõnda rapsides uue ja tundmatu asja kallal, ei pruugi kõik ideaalselt välja tulla. Mida räägivad Eestlase kohta tema riigi vapil olevad kolm sinist leopardi?

Mida tähendab Eestlase jaoks riik emotsionaalses mõttes? See jaotub kaheks põhiosaks: isamaa ja emakeel. Isamaa on koht, kus Eestlane saab toimetada omatahtsi ja olla iseenda peremees. Emakeel tähendab keskkonda, kus räägitakse tema keeles. Koht, kus räägitakse lugusid, mis teda lõbustavad, õpetavad ja innustavad. Lugusid, millega ta on üles kasvanud ja mida jutustab ka oma lastele.

Siim Pütsepp

Siim Pütsepp on viimased 18 aastat oma elus tegelenud brändide sünnitamise, tapmise ja aretamisega ehk kokkuvõtvalt lugude loomise, jutustamise ja kirjutamisega ettevõtete eesmärkide saavutamiseks. Minu deviisiks on: kui sa ei müü lugu, müüd hinda. Kusjuures see kehtib kõikides eluvaldkondades. Esivanemate juttude järgi saarlane, võroke, lätlane ja juut ehk kokkuvõttes Eestlane. Loe artikleid (5)