Marko Mäetamm: minu Eurovisioon

Marko Mäetamm.

Igal kevadel on Eurovisioon. Ja iga kord kui on Eurovisioon, tuleb mulle meelde hetk 1985nda aasta maikuus, kui ma vene sõjaväkke läksin. Nimelt juhtus siis niisugune asi, et kui meid hommikul vara Lasnamäe kogunemispunktist Balti jaama viidi ja Riia rongi peale pandi (või oli see Tartu rong ja seal istusime Riia rongi peale ümber või midagi niisugust), kohtasin perrooni peal klassiõde Evat.

Eva ütles, et ta sõidab ka Tartusse ja et ta olla käinud oma Tallinna sõbranna juures, et Soome televisioonist eelmisel õhtul Eurovisooni vaadata. Mujal ju Soome telekat ei näinud kui Tallinnas ja vist ka selle lähiümbruses. Ning kui häält ka tahtsid, tuli teleasse panna veel ka üks seadeldis, mida nimetati soome plokiks. No ja küllap Eva sõbranna telekal ka see soome plokk oli, sest mis sa seda Eurovisiooni ilma hääleta ikka vaatad.

Marko Mäetamm

Mäetamm Marko on kunstnik. Tema töödes leiab kommentaare nii ta isiklikule elule kõige intiimsemal tasandil kui ka teda puudutavatele-mõjutavatele sündmustele meid ümbritsevas ühiskonnas laiemalt. Marko kirjutab ja joonistab Edasile sellest, mis tundub tema arvates oluline ja mis võiks korda minna ka Edasi lugejatele. Loe artikleid (100)