Podcast “Sähvatus”. Reet Aus: loomingus on distsipliini roll alahinnatud

Reet Aus I Foto: reetaus.com

Reet Aus on tuntud moedisainer ja ettevõtja. Ise ütleb, et ta on paduroheline. Siin saates avab Reet oma loomeprotsessi telgitaguseid. Muuhulgas saab teada, miks on loomingus oluline distsipliin, miks hinnata ebaõnnestumist ja milline väljakutse ootab teda Indias!

Mõtteid:

  • Loomingulises ruumis on siiralt alahinnatud distsipliin. Distsipliin annab tegelikult suure vabaduse ja efektiivsuse.
  • Uudishimu on edasiviiv jõud – kui oled uudishimulik, siis sa ei ole kohanduja ja otsid võimalusi, kuidas oma elu kergemaks teha.
  • Mati Unt ütles mulle kunagi: “Mis inspiratsioon! Istu maha ja hakka tegema.” Mul on sama moodi, loovus on meiega kogu aeg. Sa pead oskama end ümber lülitada.
  • Kõik ütlevad, et see ei ole võimalik. Siis teed ja saad aru, et tegelikult on võimalik.
  • Mida rohkem süvened, seda laiemaks läheb kogu maailm.
  • Loovus on väljaspool mõtlemise protsessi. Me oleme harjunud istuma mõtlemise protsessis, aga seal ei ole midagi uut – seal on teadaolev info.

 

“Sähvatus” on podcast, kus räägime juhtide, loovisikute, uuendajate ja visionääridega nende loovprotsessist, kuidas nad teevad seda, mida teevad. Kuidas nad tunnevad ära oma sähvatused mingi lahenduse, idee või inspiratsioonihetke näol. Teeme juttu nii kogemustest, uudishimust, inspiratsioonist, uute ideede leidmisest, loomingust kui ka hirmust ja segadusest selle protsessi jooksul. Saatejuhid on Piret Jeedas ja Indrek Maripuu.

Indrek Maripuu

Indrek Maripuu on koolitus- ja konsultatsioonifirma Loovusait juhtiv partner, koolitaja ja nõustaja. Loe artikleid (6)