Edasi tagasiside: Edasi !

Foto: Creative Commons Dennis van Zuijlekom

Esimene kuu on möödunud kiiresti ja paras hetk jagada Edasi sõpradele infot teekonna esimestest sammudest. Lugejate hulk on ületanud ootusi ja see on mõningane märk, et ajakiri on leidnud teatavat heatahtlikku toetust, mis omakorda annab usku – edasi!

Edasi missioon on luua toetavat keskkonda

Edasi on veebiajakiri ettevõtlikule inimesele. Ajakirja kontseptsioon on julgustav ja lahenduskeskne – kõik on võimalik.  Eesmärk on peegeldada elu ja erinevaid vaatenurki ning võimendada märkimisväärseid tegusid. Innustada ja harida. Edasi on pikaajalise perspektiiviga ettevõtmine ja siia sobivad lood on pikema mõjuga. Ajatud.

Edasi on pakkunud lugemiskogemust Haapsalu suurusele linnale

Esimese kuu jooksul on Edasil olnud igapäevaselt keskmiselt 500, kuu kokkuvõttes 11 000 unikaalset lugejat. Seda on rohkem kui on elanikke Paides, Keilas, Hiiumaal, Põlvas või Raplas. Pisut vähem kui Võrus, Kuressaares, Valgas ja Viljandis. Ja umbes samapalju kui Haapsalus ja Jõhvis. Lugejad on kokku teinud 26 000 lehelaadimist (page view).

Innustavaim ja humoorikaim tagasiside Edasi avamise järel:

Edasi on täna kogu Eesti ainuke pääsetee, sest viimastel aastatel oleme liikunud pigem Tagasi!

Edasi lugeja kõige suurem lugejarühm on vanuses 25-34 (1/3), lugejate seas on statistika põhjal mehi pisut rohkem kui naisi ja peamine lugeja elab Tallinnas, järgnevad Tartu, Helsingi, Pärnu, Viljandi, Keila.

Edasil on lugejaid 42 riigis, TOP 10 riiki on : Eesti (87%), USA, Soome, Läti, Suurbritannia, Saksamaa, Rootsi, Hispaania, Austraalia, Prantsusmaa.

Aktiivsemaid lugejaid leiab veel ka Portugalis, Belgias, Kanadas, Hollandis, Itaalias, Taanis, Šveitsis, Norras, Poolas, Luxemburgis, aga ka Jaapanis, Kreekas, Gruusias, Venemaal.

Loetumate lugude TOP30 ülevaade.

Jäta endast jälg ja ole osaline uue loomisel!

Iga lugeja saab soovi korral Edasi arendamisele kaasa aidata jõukohasel moel. Mul on Sulle pakkuda järgmised võimalused kaasa löömiseks.

  1. Mõtle, millist lugemiskogemust Sa ootad ja kujuta ette, et Edasi just seda pakubki. Mismoodi see välja näeb sel juhul? Sinu mõtted on väga oodatud, isegi siis, kui need hetkel utoopilisena näida võivad.
  1. Aita sisu luua – kirjuta Sind huvitaval, isiklikul ja/või ühiskondlikult põletaval teemal arvamuslugu. Võimalik, et sinu kaastöö sobib ja leiab avaldamist. Kui sul on muud Edasi kontseptsiooniga haakuvat materjali Sinu lugemislaualt, võta samuti ühendust. Või kui sul on muid ideid, kuidas tahad kaasa lüüa või soovid aidata. Me teeme seda portaali üheskoos.
  1. Samamoodi on oodatud tagasiside Edasi esimese kuu tegevusele, kontseptsioonile. Saada oma repliigid, tähelepanekud ja/või ettepanekud hello@edasi.org
  1. Reklaamialane koostöö. Kui Sul või Sinu (poolt juhitud) ettevõttel on võimalik teha Edasiga reklaamiaalast koostööd, siis ka see on uuele algatusele eluliselt tähtis, et luua tugevat sisu ja arendada toodet. Keskkonnas on 3 reklaamipinda, lisaks on võimalus siduda enda ettevõte mõne Sinu jaoks sobiva ja ettevõtte väärtusi, ideaale, mõtteviisi kandva rubriigi toetamisega. Võta ühendust hello@edasi.org ja leiame lahenduse.

Edasi on täna n-ö garaažiprojekt. Ilmselt veel mõnda aega. Kutsun sind kaasa lööma ja looma koos midagi ägedat. Maailma, kuhu võimalikult palju inimesi tahab kuuluda. See ei ole lühiajaline projekt. Edasi on teekond. Edasi on mõtteviis.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (264)