Stina Vürmer: Edasi aitab avardada maailmapilti. Intervjuu käekella võitjaga

Edasi uudiskirjaga liitumise üleskutsele “Kasuta oma aega mõistlikult, liitu Edasi uudiskirjaga” reageeris üle tuhande inimese. Kõikide liitujate vahel läks loosimisele käsitööna valminud käekell “Päike” firmalt Prosawood. Õnn naeratas seekord Stina Vürmerile, kes töötab rahvusooperis Estonia digitaalmeedia spetsialistina. Esitasime võitjale mõned küsimused.

Milline on sinu meediatarbimine, mida loed, jälgid? Kuidas on see muutunud viimaste aastatega?

Enamus meediast, mida tarbin, jõuab minuni läbi Facebooki, Instagrami või Youtube’i. Hoian silma peal erinevatel Eesti disainiga seotud lehtedel, tööst tulenevalt teatritel ja ooperimajadel nii Eestis kui mujal maailmas, jälgin huvipakkuvaid muusikuid, näitlejaid, fotograafe jne. Minu jaoks loovad ägedat sisu näiteks sellised tegijad nagu Vogue, Tommy Cash, Tallinn street style, Guild, Hooligan Hamlet, New York City Ballet – nimekiri võiks jätkuda!

Lemmikmuusika on salvestatud Spotify playlisti, hiljuti avastasin, et Spotify pakub ka väga lahedaid podcaste. Viimaste aastate jooksul olen järk-järgult loobunud televiisori vaatamisest ja raadio kuulamisest.

Milline on Sinu Edasi avastamise lugu, n-ö esmakohtumine?

Olen Edasi lugeja olnud selle algusaegadest saadik, suure tõenäosusega jõudsin selleni läbi Facebooki.

Mida Sa ütleksid oma sõbrale, kes pole Edasist midagi kuulnud, miks ta seda ajakirja lugeda võiks?

Soovitan seda lugeda kõigil, kes on huvitatud oma maailmapildi avardamisest. Mulle meeldib selle veebiajakirja mitmekesisus ja oskus alati uusi ja põnevaid teemasid oma lugejatele pakkuda. Edasi lehel on kõik minu jaoks olulised teemad ühes kohas koos. Ühel päeval võin lugeda intervjuud mõne Eesti tipp-poliitikuga, järgmisel aga juba näiteks Lexsoul Dancemachine’i kuttidega. Minuni tuuakse eelmise aasta parimad reklaamid, ma saan jälgida kuidas Reigo Ahven Ameerikat avastab ning kui endal ideed otsas, saan kiire ülevaate Tallinna parimatest söögikohtadest. Väga tänuväärt on artiklid, mis käsitlevad vaimse tervise hoidmist.

Mis oleks Sinu kui potentsiaalse kliendi sõnum reklaamijatele, miks Edasi on väärtuslik reklaamikanal?

Edasi disain on lihtne, selge ja puhas, vastupidiselt paljudele teistele kanalitele ei ole see reklaamidest üleküllastunud. Seetõttu on lihtne ennast kliendile nähtavaks teha. Usun, et selles kanalis liigub keskmisest teadlikum tarbija, kes soovib avastada uusi tooteid ning kes hindab kvaliteeti ja head disaini. Brändid, kes oma toote või teenuse puhul nendele omadustele rõhku panevad, võiksid leida oma sihtrühma just siit.

Lisainfo:

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (264)