Kadri Kroon: seda kassid ostaksid ehk mida joob veinielamuse saamiseks veinifriik

Kõiki veine on nagu proovitud. Tahaks uusi maitseid, saada kordumatu elamuse osaliseks. Pakun välja kaks täiesti teistsugust kiiksuga veini. Mõlemaid ühendab pikk laagerdumine õhukese pärmikihi all. Nende unikaalsed, kohati väga värvikad (loe imelikud) maitsed on hetkel sommeljeede ja veinifriikide hulgas soosingus. Veinide kallal saab pikalt mediteerida ja maistete üle arutada. Nad seisavad pudelis avatuna muutumatuna vähemalt terve kuu.

Fino šerri

Esimeseks võtan ette Andaluusia pärli Fino šerri. Hispaania šerri on kangestatud, kompleksne, soolane. Mineraalsus avaldub šerris austrikarbivee ja kriidist tolmuse tahvlilapi näol. Lõhnas on tunda röstitud soolamandlit. Pärmi mõjust jääb veini kerge kopitanud vanaema kartulikeldri lehk. Jah, see on fino puhul positiivne noot. Fino šerri ei meenuta millegagi sinu igapäevast Sauvignon Blanci ega Pinot Grigiot.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (106)