Avatud Eesti Fondi minutid: kuidas olla “tark annetaja”

Bono I Foto: gomagoti, Flickr, CC

Mis vahe on heategevusel ja filantroopial? Mis seisus on Eesti annetamiskultuur ja kuidas seda edasi viia? Kuidas annetada targemalt (efektiivsemalt) ja rohkem? Miks see see oluline on?

Heategevust analüüsiva ja tutvustava Edasi.org rubriigi “Tark annetaja” toimetaja, presidendi vabakonnanõunik Urmo Kübar räägib Kuku raadio saates Avatud Eesti Fondi minutid heategevusest laiemalt ja rubriigi esimest intervjuust filosoof Peter Singeriga lähemalt. Saade oli eetris 11.aprillil.

Mis oli rubriigi “Tark annetaja” algtõuge?

Urmo Kübar: “Maailmas toimub heategevuse ja filantroopia vallas palju põnevat. Eestis räägitakse heategevusest aga suhteliselt väikese nurga alt, et seda on hea ja ilus teha, aga minemata süvitisi, miks see on vajalik ja kasulik ning enamasti üksikutest kurbadest juhtumitest, milleks raha kogutakse.

Kuna mu töö- ja huvialased käigud on viimasel ajal sageli viinud USA’sse, mis filantroopia vallas on maailma juhtriik ja kuna olen nende käikude ajal kokku puuutnud inimeste ja organisatsioonidega, kes seda valdkonda eest veavad, siis mõte ongi neid arenguid Eesti lugejale tutvustada, lootuses, et see on ka meie auditooriumile huvitav, kasulik ja arendav lugeda.”

Kuula saadet siit (15 minutit)

Avatud Eesti Fond (AEF) on heategevuslik valitsusväline sihtasutus, mis arendab avatud ühiskonda Eestis ja mujal.