Fotolugu: juhuslik kohtumine

Magnus Heinmets ja Jon Olsson I Foto: Magnus Heinmets

Olime hea sõbraga Sri Lankal Kabalana rannas riiklike surfivõistlusi vaatamas ja pildistamas. Mida päev edasi, seda pikemaks venis mõte samas rannas ära vaadata ka päikeseloojangut. Loojangu saabudes tegime kohalikest inimestest pilte ja liikusime randa mööda edasi. Eemalt märkasin 3 naisterahvast suhteliselt kalda lähedal surfilaudadega. Lähemale minnes avastasin, et tegemist väga populaarse Youtube’i vlogger Jon Olssoni naise Janni koos tema 2 sõbrannaga, kes vlogi jaoks videot tegid.

Läksin lähemale ja tegin paar pilti, kuni hetk hiljem ilmus kaadrisse ka Jon ise koos surfilauaga. Elu on piisavalt lühike, ütlesin sõber Jaanile, tee pilti, ma lähen räägin Joniga. Läksin, tegime pilti, suhtlesime foto ja video teemadel ning arutlesime kaamerate üle. Hiljem vaatasime, kuidas ta enda vlogide jaoks materjali toodab.

See oli vinge ja inspireeriv kogemus näha lähedalt oma ala tippu töötamas, neil on lahe tiim ja Jon ise väga sõbralik. Joniga kohtumine kinnitas mulle seda, et hea asja tegemiseks on rohkem inimesi vaja, neil on ikka päris suur seltskond tootmise taga, sellest ka kavaliteet. Mitu operaatorit ja fotograafi on ikka parem kui üks, ennast filmida on raske ja kurnav.

Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets
Foto: Magnus Heinmets

Magnus Heinmets

Magnus Heinmets on foto- ja videograaf. Kaamera haarasin kätte juba rohkem kui 10 aastat tagasi. Viimastel aastatel on inspiratsiooni tekitanud videograafia, millega nüüd ka tõsisemalt tegelen. Heameelega hüppan pea ees vette, et kogeda uusi väljakutseid nii video- kui pildimaailmas. Loe artikleid (2)