Kristjan Peäske: Edasi suurim jõud ja väärtus on südamlikkus. “Edasi on ka minu mõte”

Kristjan Peäske. Foto: Iris Kivisalu.

Lühiintervjuude sarjas “Edasi on ka minu mõte” uurime oma kaasautoritelt, lugejatelt, toetajatelt ja sõpradelt, mida nad Edasi juures väärtustavad. Kristjan Peäske on restoranipidaja.

Milline on sinu esimene mälestus Edasiga seoses ja kuidas vaatad meie toimetamiste peale täna? Mis on muutunud?

Minu esimene mälestus seoses Edasiga oli kohtumine sinuga, Janeck, enne Edasi sündi. See julgus ja kirg, millega sa eestvedajana ühelt poolt tuttava jätsid ning uue ja siis veel tundmatuga liikuma asusid, oli tõeliselt südantsoojendav. Südamlikkus ongi minu silmis üks Edasi suurimaid jõude ja väärtusi, minu jaoks on Edasist saanud aeglase ajakirjanduse trademark!

Kantar Emori uuringust “Meediabrändid 2020–2023” selgub, et lugejate meelest on Edasi tugevuseks eristumine peavoolust ja teistest väljaannetest. Kas oled selle järeldusega päri ja kui, siis kuidas sina seda tõlgendad, milles see eristumine seisneb/väljendub ja mis rolli sa Edasil Eesti ajakirjandusmaastikul näed?

Loomulikult olen päri. On väga värskendav ja emotsionaalselt rahustav näha ajakirjandust, mis ei ole optimeeritud järjekordse negatiivse uudise klikkidele, vaid juhindub sügavamatest väärtustest ning mitmetahulisest diskussioonist. Edasil on rääkida oma lugu, millel on võime teha päeva paremaks.

Edasi üks lubadusi lugejatele on teha ajakirja, mille artikleid on ka hiljem kasulik ja põnev lugeda. Soovita palun 3 lugu, mida võiks uuesti üle lugeda ja miks.

Kuna töötan restoranialal, siis eelkõige jäävadki silma need lood, loen alati suure huviga Kadri Krooni toiduteemalisi artikleid. Kadril on hea silm ning ladus väljendusviis, on väga mõnus seda maailma tema silme läbi kogeda. Mart Kase mõtisklused maalt oma soojuse ja mitmekihilisusega on alati kosutav lugemine. Ja soovitan ka Teele Kaljuvee intervjuud Kristjan Järviga, mehega kes on meie hulgas, et inspireerida.

Räägi palun mõne sõnaga ka oma tööst ja mida sulle meeldib teha vabal ajal.

Vean Lee restorani ja Lore bistrood ning värskelt sündinud Uma restorani. Kohe oleme avamas ka Noblessneris Lessneri baari. Vaba aja suurim rõõm on perega veedetud hetked ja lastega mängitud mängud. Lisaks mõnus matk nii heade semude kui perega.

Üksi meeldib ka olla, selleks aja võtmine on aga väljakutse, millega pean osavamalt tegelema.

Kui oleks sinu otsustada, siis mida ja miks võiks teha Eestis teistmoodi, et muuta meie elu paremaks?

Seada haridusmaastiku tänapäevaseks muutmine riiklikuks prioriteediks. Haridusse ja haritusse on vaja rohkem panustada!

***

3 võimalust luua uut väärtust ja aidata saada Edasil tugevamaks

Hea lugeja! Kutsume Sind hakkama tellijaks. Püsitellijana aitad luua ajakirja, mis on Eestis puudu, ning teed palju head isegi siis, kui Sa ise ei jõua iga päev lugeda. Rahulik ja inspireeriv keskkond ei teki iseenesest ning see vajab püsivat hoolt. Võid mõelda ka nii, et Edasi on osa Sinu heategevuskäitumisest parema keskkonna ja ajakirjanduse nimel. Siit leiab põhjusi, mida teised lugejaid Edasi juures väärtustavad.

Hea asutaja, ettevõtte juht, turundusjuht! Turunduskoostöö suurtest meediamajadest sõltumatu, väikese, aga visa kirjastusega võib olla osa Sinu ettevõtte, tööandja brändi arendamisest ning tugev sõnum ka tarbijatele, mille eest Sinu ettevõte seisab ja millele kaasa soovib aidata. Edasi hoiak on ettevõtlik ja eluterve, meie lugejatele läheb korda hooliv ja jätkusuutlik Eesti. Võta ühendust ning leiame sobiva koostöövormi. Siit leiab põhjusi, miks reklaamida Edasis.

Hea filantroop! Edasi eesmärk on teha Eesti parimat kvaliteetajakirja. Pühendume ise 100%, aga vajame ajakirja elujõuliseks muutmisel veel natuke abi. Kui Sulle on oluline valikukriteerium see, et toetatav algatus looks uut väärtust kogu ühiskonnale ja oleks tore, kui saaksid selle mõju ka ise igapäevaselt hinnata, siis ajakiri Edasi on suurepärane võimalus. Anna meile hoogu ja aita saada tugevamaks (rekvisiidid leiab siit). Iga toetaja panus läheb sisuloome kvaliteedi parandamiseks. Kui vajad otsustamiseks lisainfot, siis võta palun ühendust: janeck.uibo@edasi.org. Siit leiab toetajate arvamusi, miks nad meile toeks on otsustanud olla.

Janeck Uibo

Janeck Uibo on Edasi.org asutaja ja peatoimetaja. Loe artikleid (270)