Kadri Kroon: Muhu maitsed ja Eesti käsitöönapsud Suures Õunas

Ingrem Raidjõe petipiima panna cotta ja kalasupp Muhu moodi.

Eesti kultuuripäevad New Yorgis toimusid sel aastal 4.–7. aprillini New Yorgi Eesti Majas. Peale Draamateatri, Tormise regilaulude, Alika ja paljude muude kokkulennanud esinejate olid kohal ka Muhu maitsed ja eestimaised käsitöönapsud.

Minul paluti kokku panna ülevaatlik valik auhindadega pärjatud Eesti väiketootjate käsitöönapsudest ja neid üksipulgi degustatsioonil esitleda. Kuus suurlinna mõistes vägagi unikaalsetest toorainetest valmistatud napsu pluss nendest tehtud kaks kokteili äratasid rahvas huvi ja tekitasid degustatsiooni käigus elava muljetevahetuse. Muhu saarel Nautse-Mihkli talus suvise restoranina tegutsev Tuul eesotsas peakokk Ingrem Raidjõega tõi aga vaid neljaks päevaks New Yorki unikaalsed Muhu toidud. Pop-up osutus väga populaarseks, hea ja omanäolise toidu nimel olid newyorklased valmis sabas seisma, Eesti Maja restoran oli rahvast pungil täis.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (110)