Mart Kase: ma olen rahu poolt

Foto: Teele Kase

Eesti jalgpallikoondise kapteni Vassiljevi lugu on sügavalt piinlikuks muutunud. See mõtteviis põhimõtteliselt on sammu kaugusel mõttest, et kui Venemaa tungib Eestisse, siis võib-olla saabub rahu. See on mustvalge teema meie ühiskonnas ja ma loodan, et jalgpalliliidu sponsorid nüüd otsustavalt reageerivad.

Maailmas toimub nõnda palju õõvastavaid sündmusi. Venemaa agressioon Ukrainas jätkub täie hooga ning Soomes toimus traagiline koolitulistamine. Hinnad lähevad kodumaal järjest kallimaks ning aina enam inimesi satub raskustesse. Kõige lihtsam on mitte midagi öelda ning elada oma väikest ning tagasihoidlikku elu nii hästi kui võimalik. Aga ei saa, inimene on sotsiaalne olend ning see on laiskus, kui ütled, et mind mõni teema absoluutselt ei huvita või ma olen kõigest nii kaugel, et hoolin ainult sellest, mitu muna kanad munesid või kui ilusasti laulavad me pere tütred. Ma loen endiselt isuga uudiseid ning usun, et maailmas on tähtsamaid asju, kui suur halumasinaga lõhutud puude hunnik maja taga. Kuigi jah see halgude kuhi annab väga palju soojust paariks järgmiseks aastaks.

Mart Kase

Mart Kase elab Valgamaal Karula vallas Kaagjärve külas ning kasvatab oma talus kitsi. Mart on eelnevalt pealinnas töötanud nii teatris kui reklaamiagentuuris, nüüd lihtsalt vajas elu uut väljakutset. Mart kirjutab Edasile, kuidas paistab Eesti elu väljaspool Tallinnat. Mardi taluelust räägib blogi www.metsikelu.ee/blogi. Loe artikleid (151)