Taavi Veskimägi: Eesti kaitsevõimet ei ole kohaliku kaitsetööstuseta

Illustratsioon: Veiko Tammjärv

Eesti kaitsmisele mõeldes kujutleme kõigepealt sõdureid, Eesti mehi ja naisi, füüsiliselt võimekaid, vaimult teravaid, seejärel küllap mõtleme tehnikale ja moonale. Niisugune pilt on küll õige, aga mitte täielik: siia peab loogilise osana kuuluma ka kodumaine kaitsetööstus, kirjutab Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liidu nõukogu esimees Taavi Veskimägi.

Oleme kaitsetööstust süsteemselt arendanud alates 2009. aastast. Aga kuna Eesti kaitsetööstus pakub paljuski tulevikutehnoloogiat ja seni on riigi kaitsmiseks olnud puudu kõige elementaarsemast, siis ei tea avalikkus meie kaitsetööstusest kuigi palju. Võib-olla on keegi kuulnud Milremi iseliikuvatest masinatest, aga see on ka suuresti kõik.

Taavi Veskimägi

Taavi Veskimägi on tippjuht ja investor, kes on juhtinud mittetulundusühinguid, riigiasutusi, erakondi kui äriühinguid. Ta on ka 2009. aastal loodud Eesti Kaitsetööstuse Liidu nõukogu esimees ja esimese Eesti ainult puhtamajanduse tehnoloogiatele suunatud riskikapitalifondi 2C Ventures partner. Loe artikleid (17)