Johanna Maria Mängel: Silky Steps – bänd silmad kinni muigega tantsijatele

Silky Steps. Foto: Markus Muide

Bänd, mis tahab kuulajaile anda head tuju ja ka väheke unustust argijamast, tormab kevadele vastu. Vestleme hallivihmasel 24. veebruaril Telliskivis Selektori stuudios, kus käimas Silky Stepsi bändilaager. Kollektiivi esindavad laulja ja produtsent Ivo Leesar ning laulja ja laulukirjutaja Lisann Aljaste. Arutame, mida kümme aastat bänditegemist endast on kujutanud.

Olen Silky Stepsi teekonnal juhtunud kõrva peal hoidma alates 2017. aastast, kui sattusin neid kuulama kontserdile, kus nad üllatusesinejana üles astusid. Siis oldi veel alustav indie-grupp Steps To Synapse. 2019. aastal andsid nad välja singli “More Than A Woman”, mis äratab oma nõtke funkbassi gruuvi ja sähvivate süntidega uuesti huvi ning mis mind mõnelgi korral magistritöö kirjutamise ahastuses võimestanud on. Tänaseks tegutsetakse Silky Stepsi nimega igati paslikult Estonian Funk Embassy all. Mainitud singlile sarnaselt sillerdab möödunud suvel välja antud “Universal Language’i” albumilt vastu hea tuju saund, mis peab maitsekalt sammu nüüdissouli ja -disko maailmas toimuvaga.

Johanna Maria Mängel

Johanna Maria Mängel on vabakutseline muusikaajakirjanik ja sotsiaalteaduse magister, keda paeluvad eelkõige eri kultuurinähtuste allikad, allhoovused ja mõjud ning muusika äärealad. Loe artikleid (63)