Hannes Kuhlbach: reetlik inimene & truu uimasti

Alkohol ja üha enam ka teised kesknärvisüsteemile toimivad uimastid on saanud osaks ühiskonnast ja selle korraldusest. Võtaksingi järgnevalt käsitleda uimastitarbimise põhjuseid, mida tähistab inimese üksindus ja igatsus. Sest kõige laastavam on uimastite mõju just läheduse aseainena. Uimastist saab sõltuvus ja sõltlase partner ja valitseja, tõrjudes tõhusalt inimlikku lähedust, mida me kõik tegelikult ja peamiselt igatseme.

Eks täiskasvanuks saamise üheks osaks on katsuda oma piire, mille käigus tuleb ka tarbida aineid, mida meie keha tegelikult esialgu tõrjub, olgu selleks alkohol, tubakas või mõni kolmas substraat. Harjutamine ei tee siinkohal mitte meistriks, vaid kujundab aju ümber nii, et mõnukeskuses mitmedki “juhtmed” otseühendusse lähevad ja seetõttu ainult ja peamiselt tuttavale uimastile või isegi juba selle tarbimise ootusele reageerima hakkavad. Inimene võib juua nii rõõmust kui kurvastusest, nii üksindusest kui eksitusest, nii harjumusest kui igavusest. Keegi ei alusta ainete tarbimist sõltuvusest, see kujuneb välja aja jooksul.

Hannes Kuhlbach

Hannes Kuhlbach on kliiniline psühholoog. Tegusa elu jooksul on ta olnud erinevates ametites kinnisvaramaailmas, suhtekorralduses ja panganduses. “Kõiges, mida saab nimetada äriks, on sügav inimlik ja isiklik pool ning just see aspekt huvitabki mind oma tänastes tegevustes. Omades oma töös privileegi näha sügavale inimeste eludesse ja sisemaailma, äratab see ka endas varjatud tundeid ja mõtteid. Neid ongi heameel üldistatud ja põimitud kujul Edasi veergudel avatud ja mõtelda armastavale lugejale edastada." Loe artikleid (66)