Lapsepõlvefoto: näitleja Guido Kangur

Foto: Guido Kangur erakogu

Mu emal on selle foto juurde pliiatsiga kirjutatud 1961. Pidin siis olema 5-aastane. Miks ma just selle foto valisin? Olen elus ikka olnud sildade looja, olen alati kõiges püüdnud otsida seoseid. Sel fotol on mul käes mu purjelaev, millega mängisin Peipsi järve ääres. See oli kaua mu lemmikuim mänguasi, aga kadus siis kusagile ära. Minu toas aknal on ka nüüd purjelaev, mille kinkis mulle mu abikaasa Pille, kui me kohtusime, olles näinud seda fotot ja mõistnud, kui oluline see mälestus mulle oli.

Teine mulle tähtis sild on see, et selle foto tegi mu isa, kes oli harrastusfotograaf, ja minustki sai fotohuviline. Nii nagu tema armastas matkata looduses ja fotografeerida, nii ka mina. Ning omakorda õpib nüüd mu poeg Artur Firenzes fotograafiat.

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (144)