Ülle Pohjanheimo: moe erialal töötavad praegu ainult fanaatikud. “Kes on kes Eesti moes”

"Brändi suhtes olen ikka lootusrikas. Kui mõni aasta tagasi olin valmis oma brändi müüma, siis nüüd hoian oma oskustepagasit nooremale põlvkonnale," ütleb Ülle Pohjanheimo, kes on alates aastat 1992 püsinud Eesti moemaailma tipus. Foto: Iris Kivisalu.

Ülle Pohjanheimo on Eesti moemaailma kõige legendaarsem nimi. Alates 1990ndatest aastatest on ta laitmatu stiilitaju kujundanud muljet, mis Eestist jääb: ta on koostööd teinud enamuse meie esileedidega ja harva leidub riiklikult olulisi sündmusi, kus külalistest keegi tema loomingut ei kannaks. Kohtume Ülle Pohjanheimoga tema vanalinnas asuvas moemajas, mis on kolmekümne aasta jooksul suletud olnud vaid loetud päevad, seda kõigi keeruliste aegade, ebaõnnestumiste ja väljakutsete kiuste.

Rubriigis “Kes on kes Eesti moes” tutvustame tähelepanuväärseid persoone, kes on nihutanud piire siinsel moeväljal ja loomeettevõtluses. Uurime neilt, kuidas on kujunenud nende töömeetodid ja käekiri, kuidas nad mõtlevad, mida ise suuremateks õnnestumisteks peavad ning kes on neile sel teekonnal eeskujuks olnud.

Silvia Pärmann

Silvia Pärmann on Edasi kaasautor, fotograaf ja ajakirjanik, kes on viimased kümme aastat toimetanud mitut arhitektuurile, disainile või moele keskenduvat ajakirja. Loe artikleid (261)