Marko Mihkelson: Zelenskõi võidutahe ja Eesti enesekindlus

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi riigikogus. Foto: Scanpix

Ukraina presidendi käepigistus on kindel. Seal pole tunda kõhklust ega vedelaks löömist. Ta vaatab sulle otse silma ja sealt peegeldub jäägitu tahe võita. Tahe taastada rahu viisil, mis säilitab Ukraina vaba ja eduka Euroopa riigina ning nurjab agressori katse muuta maailm barbaarsele jõule alistuvaks.

President Zelenskõi visiit Eestisse ja teistesse Balti riikidesse läks täpselt nii, nagu me seda eeldasime. Sõbrale ja liitlasele kohaselt. Jah, meie vahel pole veel sõlmitud ametlikku liidusuhet. Ukraina pole veel NATO-s. Kuid meie solidaarsus, abi ja toetus Ukrainale on teinud meist iseenesestmõistetavad liitlased.

Marko Mihkelson

Marko Mihkelson on ajaloolase haridusega ajakirjanik ja poliitik. Ta on töötanud Postimehe Moskva korrespondendi ja peatoimetajana ning juhtinud Riigikogus väliskomisjoni, Euroopa Liidu asjade komisjoni ja riigikaitsekomisjoni. Ta on raamatute "Venemaa: valguses ja varjus" ja "Murdeajastu" autor, kirjutanud õpikutekste ning analüüsinud rahvusvahelisi sündmusi nii Eesti kui välisajakirjanduses. Edasis kirjutab Marko Mihkelson kord kuus Eestile olulistel välispoliitilistel teemadel. Loe artikleid (83)