Mihkel Kangur: lihtsam elu on jätkusuutlikum

Foto: Shutterstock

Odavale kütusele toetudes on meie liik saanud ohtraks, aga sealjuures on meie ühiskond muutunud ka üha keerukamaks ja seetõttu ka üha energianäljasemaks. See ei ole jätkusuutlik tee.

Ühel ööl, 2019. aasta jõulude paiku, mõtlesin, mis on minu oskused, mida on kogukonnal vaja. Kui juhtub nii, et ühel hetkel pole teadlasel ja ülikooli õppejõul enam rakendust, siis mida oleks mul kogukonna hüvanguks veel pakkuda. Lihtsas kogukonnaelus andmeanalüüsi ja teadusartiklite kirjutamisega võibolla ennast ära ei elata. 

Mihkel Kangur

Mihkel Kangur on Rakvere Riigigümnaasiumi õppe- ja arendusjuht, varasemalt töötanud Talllina Ülikooli vanemteadurina. Hariduselt ökoloogia doktor ja uurinud Eesti taimkatte arengut jääajajärgsel perioodil. Ökoloogia alaste uuringute tulemustest olen näinud, milline on olnud inimese mõju ökosüsteemidele ja millised võivad olla vastasmõjude tagajärjed meie ühiskonnale. Seetõttu olen viimastel aastatel üha enam keskendunud säästva arengu haridusele ja Gaia haridusele, lootuses, et meil on läbi hariduse võimalik muuta ühiskonna kurssi. Loe artikleid (44)