Nordic Business Forum 2016: keskendumine eelisele on hädavajalik

Oktoobri alguses suundus suur hulk ettevõtjaid ja juhte Helsingisse Nordic Business Forumile kuulama, mida maailma tipud arvavad juhtimise, eestvedamise, marketingi ja digitaliseerimise viimastest arengutest. Mida siis räägiti?

Kokkuvõte ettekannetest, mis enim vaimustasid ja mõtlema panid

Maailma parimad brändid on sarnased ühes asjas – nad ei reklaami ennast. Reklaam on üldse minevik ja eilne uudis. Head uudised reisivad omapäi ja tugevad brändid kasutavad arvamusliidrite abi. Eelise tagab hea toode, sisukas info, mis väärtust loob. Arvatakse, et pood on surnud, aga ei ole –  jaemüügi väljakutse on e-kommerts ehk siis traditsiooniline jaemüük vajab paremaid veebilehti.

Ed Catmull katsus meid veenda, et loovuse äratamine annab eelise. Kuidas lahendada neid probleeme, mida me ei näe? Kuidas kuulata ja kuulda ka seal, kus inimesed on õppinud teineteise kommentaare ignoreerima. Tema neli soovitust kõlasid: 1) ülemusi ei ole, kõik on võrdsed; 2) anna ja kuula ausaid kommentaare; 3) meie oleme osalised üktseise edulugudes; 4) fookus peab alati jääma probleemile.

  • Amy Chua – Yale Law Schooli professor

Amy Chua rääkis isikliku loo oma tütarde kasvatamisest, kuidas ümbritsev kultuur ja keskkond mõjutavad inimese valikuid elus ja läbilöögivõimet. Tema raamatu “Why Chinese mothers are superior” arvustused The Wall Street Journalis olid kõike muud kui positiivsed, seades kahtluse alla nõudlikud idamaade kasvatusmeetodid.

Olles teist põlve Hiina immigrant Ameerikas, on Amy Chua koos oma abikaasaga uurinud seda, mis motiveerib tegutsema ja millised eeldused on läbilöömiseks vajalikud. Ja seda tingimustes, kus otseseid eeliseid ei ole, need tuleb luua või on need loonud eelmine põlvkond. Nad defineerisid “kolmikpaketi”, mis koondab endas järgmisi omadusi:

  1. paremuskompleks (superiority complex) e usk oma erilisusesse
  2. sisemine ebakindlus (insecurity) e endas kahtlemine ja enesetõestusvajadus
  3. distsipliin (impulse control) e oskus emotsioone kontrollida

Enesekontrolli näitlikustab kuulus vahukommi test, kus lastele anti valida, kas saada 1 komm kohe või oodata ja saada 2 kommi.

Mees, kelle suust pärineb mõte employees first, customers second, rääkis teemadel, mis on absoluutselt igas ettevõttes korra või paar läbi käidud – näiteks nii lihtne teema nagu ettevõtte turuosa.

Tema väitel, mis on statistiliselt tõestatud, ei õnnestu 96% ettevõtetest, kes on kaotanud oma turuosa, seda kunagi tagasi võita. See õnnestub vaid 4%-l ja nendest omakorda 1%-l õnnestub seda kasvatada. Tippu aitab tema kogemusel jäägitu pühendumine inimestele ehk alustuseks oma töötajatele ja alles siis klientidele. Iga ettevõtte fookus peaks olema töötajatel:

  1. mis on meie eksistentsi põhjus, mis äris me oleme
  2. kus me loome eristuvust oma ettevõttes
  3. kes seda loovad
  4. kui meie eristuvuse eest seisavad meie töötajad ehk nemad loovad väärtust, siis – mis äris peaksid olema meie ettevõtte juhid?

Siit ka lihtne järeldus – juhtide esmane ülesanne on julgustada oma töötajaid ning eestvedada, et nad õnnestuksid. Kui inimesed on peamiseks väärtuse loomise allikaks, siis juhtide ülesanne on neid toetada.

Ta rääkis sellest, kuidas tema eeliseks on seotus oma tarbijate ja fännidega. Maailma tuntuim rulataja võtab rula välja ka tänasel päeval 48-aastaselt, et järele proovida oma firma uusimaid tooteid.

Sa ei saa ümber jutustada tunnet, vaid ikka ja ainult jagada oma kogemust, mis sul enda toode või teenusega on.

Kokkuvõtteks

Keskendumine eelisele ei ole lihtne ülesanne, ent hädavajalik. Sa pead teadma, milles oled maailma parim ning leidma üles need, kellele see väärtust loob. Tagatipuks tuleb neile, kel huvi ja raha selle eest maksta, tootest teada anda ning veel parem kui seda õnnestuks teha reklaamimata, luues oma tootele sisuka tähenduse ja seda viisil, mis korda läheb ja inimesi liigutab.

Kaks päeva möödus kui linnulennul. Kas ma lähen järgmisel aastal uuesti – jah ja mitte ainult seepärast, et siis esineb George Clooney. Vaid sellepärast, et olla seal, kus on energia ja ideed.