Reis. Kadri Kroon: mitte ainult jõululinn Viin

Kuulus Grabeni ostutänav Viinis. Foto: Shutterstock

Peale muusika nautimise peab Viinis kindlasti ära käima kultuurikohvikus ja heuriger’is, ütleb Kadri Kroon, juhatades meid läbi jõuluilu ja rahvasumma vaatamist ning kogemist väärt kohtadeni Viinis, mis viivad meid jõuluturgude kõrval ka (kultuuri)kohvikutesse ja šnitslikohtadesse, veinikõrtsi ja ratsashow’le.

Pompoosne endisele keisririigile ainuomane Viini linnapilt saab jõulude eel novembri keskpaigast alates veelgi sära ja suursugusust juurde. Väljakud ja jalakäijatele mõeldud tänavad valgustatakse lühtrite ja kettvanikutega, jõuluehtes Viin mõjub kui väljapeetud stiilipuhas muinasjutt. Õige tunde kättesaamiseks tuleb täiega lasta endasse vihisev külm tuul ja nautida langevaid lumehelbeid.

Kadri Kroon

Kadri Kroon on paadunud foodie, andunud veinifänn ja tulihingeline reisihull, kellele meeldib kogeda ehedaid hetki puhtast uudishimust elu ja maailma vastu. Tema soovituste järgi suurlinnades seigeldes on reisielamus garanteeritud. Kadri on Edasi toidu-, veini- ja reisirubriigi toimetaja. Loe artikleid (108)