Mart Kase: helge raske lumi

Foto: Teele Kase

Talv algas novembris rohke lume ja külmakraadidega. Lüllemäe ümbruses sadas maha erakordselt raske lumi. Koos raske lumega näib inimeste peale vajunud ka raske elutunnetus.

Elektriga on Lüllemäelt Valga ja Kaagjärve suunas olnud enam-vähem, ainult paar kolm lühiajalist katkestust. Aga Lüllemäelt Karula rahvuspargi suunas on elektrikatkestused pikad, mõnes kohas lausa nädalaid. See ei ole ainult romantiline, vaid on ka koormav. Puude teele kaardumine lumeraskuse tõttu on igapäevane. Sõidavad inimesed autodega ettevaatlikumalt ning omamoodi on ka see liikumisstiil romantiline. Loodus on huvitav ning tema sees elamine annab jõudu. Loodusega võitlemine ei ole mõistlik, loodusega on võimalik ainult kohanduda.

Mart Kase

Mart Kase elab Valgamaal Karula vallas Kaagjärve külas ning kasvatab oma talus kitsi. Mart on eelnevalt pealinnas töötanud nii teatris kui reklaamiagentuuris, nüüd lihtsalt vajas elu uut väljakutset. Mart kirjutab Edasile, kuidas paistab Eesti elu väljaspool Tallinnat. Mardi taluelust räägib blogi www.metsikelu.ee/blogi. Loe artikleid (151)