Hedvig Hanson: eestlase töörügamisandest

Kalevipoeg külvamas. Kristjan Raua söejoonis. Foto: muis.ee

Plaanisin isadepäeva eel kirjutada küll meestest ja isadest, kuid mind kõnetas teravalt üks uurimus, mis puudutas eestlaste töörügamist. Ja jäin sellele pikemalt mõtlema. Kirjutama hakates aimasin, et eestlase tööhullus haakub ka meeste- ja isadeteemaga. 

Niisiis juhtusin lugema uudist, et Saksamaal uuriti OECDE (majanduskoostöö ja arengu organisatsiooni) 37 liikmesriigi statistikat töötegemise kohta ning selgus, et Eesti inimesed teevad oma elu jooksul kõige rohkem töötunde. Selle statistika järgi peaks Eesti inimene aastas töötama 1770 tundi. Meist järgmine on Tšehhi, kus inimesed töötavad aastas 1754 tundi. Ei ole vist imekspandav, et tabeli lõpust leiame Itaalia, nemad oskavad tõesti elu ka nautida!

Hedvig Hanson

Hedvig Hanson on Edasi kaasautor. Tuntud peamiselt tundliku muusikuna, kuid tegelenud ka kirjutamisega, ta on teinud kaastööd Postimehele, ERR Kultuurile, ajakirjale Sensa ja Eesti Naine. Hedvig on kirjutanud ka kaks raamatut - dokumentaalne traagiline lugu näitlejannast vanaemast, "Jutustamata lugu. Ellen Kaarma." (2012) ning isiklik, maa- ning artistielu päevik, "Kirju mandrilt" (2016). Loe artikleid (145)