Raivo Vare. Mõtlemapanevat kahe sõja foonil

Raivo Vare. Illustratsioon: Toon Vugts

Raivo Vare kuuülevaade maailmapoliitikas tooni andvatel teemadel. Seekordses kokkuvõttes: rahvusvahelise tähelepanu fookuse nihkumine, Ukraina sõja lahendus ja Thukydidese lõks ning suure mõjuga sõda Lähis-Idas.

Kas on asi äsjases puhkusena mõeldud hingetõmbepausis või sel ajal jälgitud maailma meediapildi mõjudes, aga üha enam hakkab tunduma, et on käimas koldeliselt eri piirkondades ja osalistega maailmasõda Kurjusetelje riikide eestvõttel demokraatiamaailma tuumikuga. Kusjuures ka viimases on kasvamas nende osakaal, kes on oma tänase mugava hetkeolemise nimel valmis sõlmima lepinguid ohvrite arvelt vanakurja endaga, et vaid „rahustada“ agressorit.

Raivo Vare

Raivo Vare on hariduselt jurist, lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ja EBSi magistriprogrammi cum laude. Olnud riigiminister ning teede- ja sideminister, tippjuht pangandus- ning transpordi- ja logistikasektori firmades. Tegev paljude avaliku sektori ja erialaorganisatsioonide, samuti eraettevõtete juhtorganites. Kord kuus vahendab Raivo Vare Edasi lugejatele oma mõtteid tähenduslikest rahvusvahelise elu sündmustest. Loe artikleid (100)