Raimo Ülavere: kasuta tugevusi, arenda nõrkusi

Raimo Ülavere.

Oma tugevuste arendamine on mugav ja kindel tee, mistap on see ka ülimalt populaarne jutt enesearengu ning juhtimise kontekstis. Ent kas see jutt on ka alati mõistlik, on omaette küsimus.

Igat sorti enesejuhtimise ja inimeste juhtimise juttudes on üha populaarsemad teesid “arenda oma tugevusi, mitte nõrkusi”, “tugevuste kaudu juhtimine”, “leia üles oma tugevused”. Ja veel hulk sarnaseid üleskutseid, mis kõik viitavad sellele, et just tugevused on need, millele toetuda ja mida arendada, ning nõrkused tuleks kõrvale visata või vähemasti pole mõtet nendega tegelda. Ja see kõik tundubki nagu õige: terve posu uuringuid ütleb, et inimeste pühendumus ja motivatsioon on umbes neljandiku või kolmandiku võrra kõrgem, kui nad saavad tegelda sellega, mida nad hästi oskavad ja ka tahavad teha. Ehk kui inimesed kasutavad tugevusi, teevad nad oma parima tulemuse. Kõik õige. Ja samas on see tugevuste jutt vaid pool võrrandist.

Raimo Ülavere

Raimo Ülavere on koolitaja ja coach, kes aitab edukatel inimestel teha oma käitumises positiivseid ja püsivaid muutusi. Loe artikleid (80)